FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 27. listopada 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 27. listopada 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

BEJRUT - Više stotina španjolskih vojnika stiglo je jučer u Bejrut kako bi se pridružili UN-ovim mirovnim snagama za nadzor prekida vatre između Izraela i Hezbollaha na jugu Libanona. Glasnogovornik španjolskih jedinica pukovnik Jose Puig je izjavio kako je 418 vojnika stiglo u dva komercijalna leta koja je zakupila španjolska vojska. Oni će se pridružiti grupi od 60 vojnika u blizini kršćanskog grada Marjayouna. Udio Španjolaca u snagama UN-u u Libanonu (UNFIL) će u konačnici, sljedećeg tjedna, doseći oko tisuću i sto vojnika, rekao je španjolski ministar obrane. Španjolska je treći po veličini sudionik u međunarodnim mirovnim snagama, nakon Italije i Francuske. UN- ove snage danas broje šest tisuća vojnika.

JENIN - Tri Palestinca ubila je u petak izraelska vojska u sektoru Jenina, na sjeveru Zapadne obale, priopćili su palestinski bolnički izvori. Dvojica među njima, Sadi Sabah (24) i Mustafa Dalat (17), ubijena su u Al-Fari. Prema istim izvorima, prvi je pripadao Islamskom džihadu a drugi Fatahu. Treći Palestinac Ahmad Abu Al Hassan (25) ubijen je u al Yamounu. Od rujna 2000. godine, kada je počela intifada, u sukobima izraelske i palestinske strane smrtno je stradalo 5.457 osoba, od čega većina Palestinaca.

KABUL - Dvanaest civila ubijeno je u utorak u bombardiranju na položaje talibanskih pobunjenika na jugu Afganistana, kazao je u petak glasnogovornik Atlantskog saveza. "Možemo potvrditi smrt dvanaest osoba i radimo s afganistanskim ministarstvom obrane na istragama u tijeku", kazao je glasnogovornik ISAF-a kapetan Andre Salloum. NATO je u srijedu objavio smrt 48 talibana u tri operacije u pokrajini Kandahar. Afganistanski izvori javljali su da je tijekom akcije protiv talibana smrtno stradalo više od 50 civila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙