FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 17. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 17. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BUDIMPEŠTA - Jedan od najbolji nogometaša svih vremena Mađar Ferenc Puškaš preminuo je u jutros u 79. godini u bolnici u Budimpešti. Puškaš se posljednjih šest godina borio s Alzhajmerovom bolešću, a zbog ozbiljnosti situacije od rujna se nalazio na odjelu intenzivne njege u jednoj klinici u Budimpešti. Posljednjih dana stanje mu se naglo pogoršalo i nažalost liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Legendarni nogometaš mađarske "Lake konjice" tijekom karijere je igrao za samo dva kluba, ali i dvije reprezentacije. Od 1943. do 1956. je bio član Kispesti Honveda u čijim redovima je postigao 357 pogodaka u 354 nastupa, dok je u Real Madridu igrao od 1956. do 1967. godine i u 179 nastupa postigao je 154 pogotka. U dresu "Kraljevskog kluba" tri puta je osvojio Kup prvaka, a posebno je ostala upamćena njegova predstava iz finala 1960. godine kada je u pobjedi protiv Eintrachta (7:3) postigao četiri pogotka, a preostala tri pogotka postigao je Alfredo Di Stefano. Puškaš je igrao i za dvije reprezentacije. Za Mađarsku je odigrao 84 utakmica i postigao 83 pogotka i bio je član momčadi koja je na Olimpijskim igrama u Helsinkiju (1952) osvojila zlatnu medalju, kao i reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Švicarskoj dvije godine kasnije bila druga. Za španjolsku reprezentaciju upisao je četiri nastupa.

BUDIMPEŠTA - Nakon što je preminuo Ferenc Puškaš tek dvojica igrača iz slavne mađarske "lake konjice" koja je godinama vladala svijetom još su živa. To su Jeno Buzanszky (83) i vratar Gyula Grocsics (80). Pod vodstvom trenera Gusztav Sebesa, Ferenc Puškaš, Zoltan Czibor, Sandor Kocsis, Nandor Hidegkuti, Jezsef Bozsik, Jeno Buzanszky, Gyula Grosics... su od 1952. do 1954. gopdine nanizali 32 utakmice bez poraza, što je rekord koji i danas traje. U tom su nizu slavili na OI 1952. godine, potom su razbili Engleze na Wembleyu (6:3) postavši prva nebritanska momčad koja je slavila u tom nogometnom "hramu", dok su uzvratu u Budimpešti sedam mjeseci kasnije istog suparnika porazili 7:1. Veliki niz prekinula je Zapadna Njemačka pobjedom u finalu World Cupa 1954. godine. Nakon te utakmice Mađarsi su spojili još 18 utakmica bez poraza postavši prva momčad koja je svladala SSSR na njegovom terenu. Novu seriju prekinula je Turska 1956. godine, a "Zlatna generacija" se raspala iste godine mađarskom revolucijom.

AUCKLAND - Finac Marcus Groenholm (Ford) nalazi se u vodstvu nakon pet brzinskih ispita prvog dana relija na Novom Zelenadu, što se boduje za svjetsko prvenstvo. Gronenholm je prvog dana pretposljednjeg relija ove sezone ostvario 5.9 sekundi bolje vrijeme od momčadskog kolege Mikke Hirvonena na drugom mjestu. Treći je Španjolac Daniel Sordo (Citroen). Na reliju nastupa i bivši svjetski prvak u motociklizmu Talijan Valentino Rossi (Subaru) i trenutačno zauzima 24. mjesto sa više od 10 minuta zaostatka.

TOKIO - Rezultati susreta prvog kola Svjetskog prvenstva odbojkaša koje se održava u Japanu: SKUPINA A: Poljska - Kina 3:0, Portoriko - Argentina 3:2; SKUPINA B: Kuba - Brazil 1:3, Grčka - Francuska 1:3; SKUPINA C: SAD - Venezuela 1:3, Češka - Iran 3:0; SKUPINA D: Kanada - Kazahstan 3:0, Rusija SCG 0:3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙