FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 17. studenog

ZAGREB, 17. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. studenoga.
ZAGREB, 17. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. studenoga.

OPATIJA - Završnog dana tradicionalnog Savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista pod nazivom "Ekonomska politika Hrvatske u 2007" u Opatiji, u sklopu rasprava o regionalnoj i poljoprivrednoj politici bit će, među ostalim, riječi o hrvatskoj poljoprivrednoj politici u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji (EU) te identitetu hrvatske poljoprivrede u EU. Tradicionalni skup ekonomista trebao bi završiti refleksijama i porukama s ovogodišnjeg savjetovanja. (9,30 sati, Grand Hotel Adriatic)

DUBROVNIK - Međunarodna komisija za tune (ICCAT) održat će u Dubrovniku svoju redovnu godišnju skupštinu, u sklopu koje će biti obilježena i 40. obljetnica osnivanja ICCAT-a, kao krovne organizacije za zaštitu i upravljanje tunama. Skup se održava do 26. studenog, a glavna tema bit će nastavak iskorištavanja tune na Sredozemlju, prvenstveno vezano uz višegodišnje ulovne kvote te tehničke mjere zaštite stokova tune. Na skupu će, među ostalim, biti riječi o višegodišnjem planu gospodarenja i zaštite tuna, nereguliranom i nedozvoljenom ribolovu, nadzoru ribolova i sl. Očekuje se da će na konferenciji sudjelovati 600-tinjak sudionika iz 60 zemalja, kao što su zemalje EU, Japana, SAD-a, Kanade, Kine, Rusije itd. (9,00 sati, Hotel Dubrovnik Palace)

SKOPLJE - Na Ministarskoj konferenciji Energetske zajednice o energetskoj sigurnosti i socijalnoj dimenziji u Skoplju, na kojoj bi se trebali definirati unutarnji okviri za aktivno djelovanje Zajednice, sudjelovat će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Kako je najavljeno, u stručnom dijelu Konferencije ministar Vukelić predstavit će niz projekata hrvatske Vlade u energetskom sektoru, uz poseban naglasak na projekte koje je Hrvatska ostvarila i započela u ovoj godini. Energetsku zajednicu čine zemlje Europske unije te Hrvatska, Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Srbija i Privremena uprava Ujedinjenih naroda na Kosovu, a utemeljena je polovicom ove godine na sastanku.

ZAGREB - Završnog dana X. Kongresa Hrvatskih hotelijera i restoratera, koji organizira Hrvatska udruga hotelijera i restoratera (HUH) s temom "Povećanje iskorištenosti hotelskih kapaciteta", održat će se susret hotelijera s predstavnicima hrvatske Vlade na temu aktivnosti i mjera za turističku 2007. godinu. (12,30 sati, Hotel sheraton, Kneza Borne 2)

SAVSKI MAROF - Farmaceutska kompanija Pliva obilježit će početak izgradnje novog višenamjenskog biofarmaceutskog postrojenja u Savskom Marofu. (11,00 sati, Pliva, Prigorje Brdovečko, Prudnička cesta 98)

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u rujnu ove godine veći je za 0,2 posto nego u kolovozu, dok je u usporedbi s rujnom prošle godine manji za 0,8 posto, prvi su rezultati Državnog zavoda za statistiku. U odnosu pak na prosječni mjesečni broj zaposlenika u 2005. broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u rujnu ove godine manji je za 0,7 posto. Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji u razdoblju od siječnja do rujna 2006. bila veća za 5,1 posto u usporedbi s istim razdobljem 2005. Pritom je proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju porasla za 10,2 posto, u prerađivačkoj industriji za 5 posto i u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 3 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙