FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovoga vikenda 39. izdanje "Zlatne piruete"

ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Tradicionalno klizačko natjecanje u Zagrebu, "Zlatna pirueta" slavi ove godine 40. godišnjicu osnivanja iako će se od 17. do 19. studenoga održati u 39. izdanju.
ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Tradicionalno klizačko natjecanje u Zagrebu, "Zlatna pirueta" slavi ove godine 40. godišnjicu osnivanja iako će se od 17. do 19. studenoga održati u 39. izdanju.

Naime, Pirueta nije održana ratne 1991. godine. Na konferenciji za novinare Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkoga saveza i čelnica Organizacijskog odbora, upoznala je nazočne, da će ove godine Zagreb ugostiti natjecatelje iz 24 zemlje s tri kontinenta - Europe, Azije i Južne Amerike.

U muškoj konkurenciji će nastupiti 20 klizača, dok će u ženskoj sudjelovati 21 klizačica, a u konkurenciji će biti i sedam plesnih parova. Domaćine će predstavljati juniori Boris Martinec i Josip Gluhak, te seniorka Željka Krizmanić i juniorke Dora Strabić i Marija Dikanović.

Nažalost, zbog ozljede neće nastupiti seniorska prvakinja Idora Hegel. Naime, Idora je operirala skočni zglob desne noge i rehabilitacija još traje. Njezin trener Saša Rožin je najavio da će njegova učenica biti spremna za mjesec dana.

O bogatoj povijesti novinare je upoznao Radovan Lipovčak, jedan od osnivača i počasni predsjednik Zlatne piruete:

"Pirueta je jedna od najstaraijih priredbi kod nas, ali i u svijetu. Jedini smo koji imamo svoje počasno mjesto u Muzeju klizanja u američkom Coloradu Springsu. To najbolje govori kako visoko kotiramo. Pirueta je iznjedrila dosad dva seniorska prvenstva Europe, a trećem ćemo biti domaćini 2008. godine", istaknuo je Lipovčak.

Na kraju, vrijedni organizatori povodom 40-godišnjice Piruete, odlučili su otvoriti vrata Doma sportova za ljubitelje toga športa, ulaz je besplatan za sve priredbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙