FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 15. studenog

ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. studenog.
ZAGREB, 15. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. studenog.

OPATIJA - U Opatiji počinje trodnevno tradicionalno Savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista s temom 'Ekonomska politika Hrvatske u 2007'. Prvog dana skupa tema je makroekonomska politika. Savjetovanje će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, a poslije podne će predsjednik Vlade Ivo Sanader izlagati o ekonomskoj politici Vlade u 2007. godini. Na trodnevnom savjetovanju o aktualnim ekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za iduće razdoblje sudjelovat će brojni znanstvenici i stručnjaci iz ekonomska znanosti i prakse i predstavnici izvršne vlasti (10 sati, Grand Hotel Adriatic, Maršala Tita 200).

ZAGREB - Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, organizira savjetovanje 'Poljoprivreda i šumarstvo kao proizvođači obnovljivih izvora energije'. Glavne teme su proizvodnja i korištenje bioenergije u poljoprivredi, šumarstvu i drvnoj tehnologiji te proizvodnja opreme za proizvodnju i korištenja obnovljivih izvora energije. (10 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78, kongresna dvorana).

VRANJIC - U brodogradilištu R.L.E. u Vranjicu održat će se porinuće ribarskog broda izgrađenog za naručitelja tvrtku Sardina Postira. Ujedno će biti položena kobilica za izgradnju novog broda. Prigodnoj svečanosti porinuća nazočit će potpredsjednik Vlade Damir Polančec, kao izaslanik premijera Ive Sanadera (Brodogradilište u 11,30 sati).

ZAGREB - U Agenciji za promicanje izvoza i ulaganja bit će predstavljena inicijativa tvrtke SAP za osnivanje SAP-ovog regionalnog tehnološkog centra za jugoistočnu Europu, s orijentacijom na maloprodajna rješenja i softver za poslovne procese (12 sati, Hebrangova 34/II).

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom ovogodišnjeg rujna izdano 1.274 građevinske dozvole, što je za 1,1 posto više nego u rujnu prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih devet mjeseci ove godine pak u Hrvatskoj je izdano 9.814 građevinskih dozvola, što je približno na razini istog razdoblja 2005. godine. Vrijednost radova predviđena građevinskim dozvolama izdanima od početka godine do kraja rujna iznosi 18,91 milijardi kuna, što je za 17,6 posto više od 16,07 milijardi kuna koliko je iznosila po dozvolama izdanim u prvih devet mjeseci prošle godine. Građevinskim dozvolama izdanim u prvih devet mjeseci ove godine predviđena je i gradnja 16.769 stanova.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙