FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 13. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

WASHINGTON - Gerald Ford, bivši američki predsjednik u nedjelju je navršio 93 godine i 121 dan, po čemu je postao najdugovječniji američki predsjednik, potukavši rekord koji je do sada držao Ronald Reagan. Ford je bio 38. američki predsjednik u razdoblju između 1974. i 1977. nakon ostavke njegova prethodnika Richarda Nixona.

WASHINGTON - Tobožnji sin "slavne zemlje Kazahstana" nastavlja vladati američkim kino blagajnama, izvješćuje u ponedjeljak Associated Press. Proteklog je vikenda zaradio 29 milijuna dolara i ostao na prvom mjestu američkih kino hitova drugi vikend zaredom, objavio je "20. Century Fox". U 10 dana prikazivanja "Borat" je zaradio 67.8 milijuna dolara. Oporo smiješan i satiričan, s humorom koji uporno gazi granice političke korektnosti, "Borat" je neočekivano postao filmskim "blockbusterom" i kulturnim fenomenom u SAD, a njegove poštapalice iz filma poput "vua-va-vui-va" ili "very nice - how much?", već su usvojene u govoru urbane mladeži.

BEČ - Četiri kontroverzna pisoara u obliku ženskih usta prodana se na internetskoj dražbi za ukupno 5.500 eura, objavili su u nedjelju austrijski mediji. Pisoari, koji su se donedavno nalazili u javnom zahodu blizu Bečke opere, ukrašeni su punim namazanim usnama, blistavim zubima i žarko crvenim jezikom. Političari su prošlog mjeseca tražili njihovo uklanjanje ocjenivši da su seksistički i nedolični. Na aukciji eBay-a, rabljeni pisoari otišli su dvojici kupaca za ukupno 5.583 eura. Njihov identitet nije objavljen, no austrijska novinska agencija APA prenosi da će sva četiri pisoara ostati u Austriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙