FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarstvo - za ponedjeljak, 13. studenog

ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 13. studenog.
ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 13. studenog.

ZAGREB - Informacijsko-komunikacijski (ICT) forum 'ICT i konkurentno gospodarstvo', na kojem se očekuje oko 700 sudionika, otvorit će, kako je najavljeno, predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Forum će biti usmjeren na predstavljanje iskustava tvrtki koje su pomoću ICT tehnologije unaprijedile poslovanje i povećale konkurentnost. Namjera je organizatora skupa - Hrvatske udruge poslodavaca, Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku i Hrvatske gospodarske komore, da forum postane tradicionalna godišnja manifestacija na kojoj će gospodarstvenicima biti predstavljen značaj ICT-a kao infrastrukture za razvoj poslovanja. Na skupu će biti predstavljeni i rezultati najnovije studije Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku o stanju razvoja informacijskog društva u Hrvatskoj (hotel Westin u 9 sati).

ZAGREB - Javna ponuda dionica Ine počet će u ponedjeljak, 13. studenoga, kada će hrvatski građani moći početi predavati svoje ponude za kupnju dionica Ine, uz raspon cijene od 1.400 do 1.900 kuna za dionicu. Hrvatski građani, uz pravo prvenstva i posebne pogodnosti, ponude za kupnju Ininih dionica moći će predavati do 23. studenoga. Od ponedjeljka do 27. studenog ponude će moći početi predavati i institucionalni investitori, kao i građani bez pogodnosti. Vlada će potom odlučiti i o konačnoj cijeni po kojoj će građani kupiti dionice Ine, kao i o alokaciji dionica. Hrvatski građani uz pravo prvenstva i posebne pogodnosti moći će predati ponudu za kupnju dionica Ine do najviše 38.000 kuna, a na svakih deset tako kupljenih dionica koje zadrže najmanje godinu dana dobit će jednu dionicu besplatno.

ZAGREB - Poslovni rezultati grupe Podravka za prvih devet mjeseci ove godine bit će predstavljeni za konferenciji za novinare predsjednika i članova Uprave koprivničke prehrambene industrije (hotel Westin u 13 sati).

ZAGREB - Ukupni krediti banaka u Hrvatskoj nastavili su ubrzano rasti te su na kraju rujna iznosili 182,6 milijardi kuna, što je za 3,7 milijardi kuna više nego u mjesecu prije, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. To spada među veće mjesečne poraste u ovoj godini, pri čemu su krediti stanovništvu povećani za 2,3 milijarde kuna, a trgovačkim društvima za 911 milijuna kuna u odnosu na prethodni mjesec. Tako se na godišnjoj razini nastavlja trend snažnog rasta kredita, koji su u rujnu ove godine bili veći za 34,9 milijardi kuna nego prije godinu dana, i zabilježi su godišnju stopu rasta od 23,6 posto. Pritom su krediti poduzećima imali godišnju stopu od 24,5 posto, a građanima 22,5 posto. Ukupni krediti stanovništvu na kraju rujna iznosili su 91,8 milijardi kuna. U odnosu isto razdoblje godine prije građani su se zadužili za novih 16,9 milijardi kuna. Više od polovice toga povećanja odnosi se na stambene kredite, koji bilježe visoku godišnju stopu rasta od 35 posto.

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj u rujnu je iznosio 552,47 milijuna kuna, što je za 0,1 posto više nego u istom mjesecu lani, objavio je Državni zavod za statistiku. Od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u rujnu je otkupljeno poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 248,63 milijuna kuna, što je 19,7 posto više nego u rujnu prošle godine. Istodobno je pak prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba smanjena za 11,7 posto i u rujnu ove godine iznosila je 303,84 milijuna kuna. U ukupnom rujanskom otkupu i prodaji proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva najzastupljenije je grubo obrađeno drvo, s udjelom od 19,6 posto. Slijedi sirovo kravlje mlijeko sa 16,9 posto, te žive svinje s udjelom 12 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙