FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 10. studenoga

ZAGREB, 10. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. studenoga.
ZAGREB, 10. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. studenoga.

ZAGREB - Predstavnici njemačke razvojne banke KfW i Ministarstva financija potpisat će Ugovor o zajmu za program obnove i modernizacije infrastrukture Hrvatskih željeznica. Riječ je o trećoj tranši zajma u iznosu od 37,5 milijuna eura. Potpisnici ugovora bit će, kako je najavljeno, ministar financija Ivan Šuker i generalni direktor KfW-a Christian Murach (15 sati, Glavni kolodvor, salon, Tomislavov trg 2).

OSIJEK - U organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, u Osijeku počinje dvodnevni 11. forum poslovanja nekretninama. Na skupu će biti predstavljen nacrt prijedloga zakona o posredovanju u prometu nekretninama, a bit će riječi i o drugim temama iz područja pravnog prometa nekretninama, kao što su izrada i donošenje prostornih planova, pomorsko i kulturno dobro te načini stjecanja vlasništva (13 sati, Hotel Osijek, Šamačka 4).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u listopadu u odnosu na rujan u prosjeku ostale na istoj razini, dok su u odnosu na listopad lani u prosjeku povećane za 1,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih deset mjeseci ove godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima prosječno su povećane za 3,1 posto prema istom lanjskom razdoblju. Cijene u prerađivačkoj industriji u listopadu su u odnosu na rujan smanjene su 0,4 posto, dok su u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom povećane za 1,4 posto. U rudarstvu i vađenju cijene su ostale na razini onih u rujnu. Najveći porast cijena u listopadu u odnosu na rujan u prerađivačkoj industriji zabilježen je u proizvodnji celuloze, papira i proizvoda od papira (3 posto) te u proizvodnji proizvoda od gume i plastike (1,2 posto). Najveći pak pad cijena bilježi se u proizvodnji naftnih derivata, za 3,9 posto.

ZAGREB - Nepodmirene naloge za plaćanje, u ukupnom iznosu od 11,59 milijardi kuna u rujnu je u Hrvatskoj imalo 21.685 pravnih osoba sa 30.111 zaposlenih. Vrijednost nepodmirenih naloga je u rujnu veća za 1,5 posto ili za 176 milijuna kuna u odnosu na kolovoz, pokazuju podaci Financijske agencije koje prenose najnovija Gospodarska kretanja Hrvatske gospodarske komore. Na godišnjoj razini pak, prema rujnu prošle godine u istom je ovogodišnjem mjesecu iznos nepodmirenih naloga bio veći za 763 milijuna kuna ili za oko 7 posto. Istodobno su u odnosu na kraj prošle godine nepodmireni nalozi za plaćanje bili veći za 610 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙