FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 8. studenog

ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. studenog.
ZAGREB, 8. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. studenog.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sastat će se s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda koje je od 26. listopada boravi u Hrvatskoj. Nakon sastanka predviđene su izjave (zgrada Vlade u 10 sati).

ZAGREB - Članovi Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) po završetku boravka u Hrvatskoj održat će konferenciju za novinare. Izaslanstvo MMF-a boravilo je u Hrvatskoj temeljem članka IV. Statuta MMF-a, a u takvoj su novoj vrsti misije boravili u Zagrebu od 26. listopada. Tijekom posjeta članovi Misije MMF-a razgovarali su s predstavnicima Vlade, niza ministarstava, Hrvatske narodne banke i dr. Hrvatska Vlada još je ranije najavila da nakon zaključenja važećeg stand by aranžmana Hrvatske s MMF-om, koji treba biti zaključen sredinom studenoga, neće ići na novi stand by aranžman, već će daljnje kontakte s MMF-om temeljiti na članku IV. To pak znači da bi predstavnici MMF-a jednom godišnje dolazili u Hrvatsku i bili informirani o provođenju ekonomske politike. (15 sati, Hrvatska narodna banka, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), u sklopu posjeta ciparskog izaslanstva Hrvatskoj, održat će se Hrvatsko-ciparski gospodarski forum. Skupu će prisustvovati predsjednici Cipra i Hrvatske Tassos Papadopoulos i Stjepan Mesić. U okviru foruma, održat će se seminar o mogućnostima poslovanja na Cipru, a po završetku plenarnog dijela, predviđeni su individualni poslovni razgovori predstavnika ciparskih i hrvatskih tvrtki (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

TEL AVIV - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo, predvođeno ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem, započet će dvodnevni službeni posjet državi Izrael sudjelovanjem na Premijerskoj konferenciji o izvozu i međunarodnoj suradnji u Tel Avivu. Tom će se prilikom Vukelić susresti i s izraelskim potpredsjednikom Vlade i ministrom industrije, trgovine i rada te ministrom komunikacija.

BRUXELLES - Održat će se sjednica Pododbora za trgovinu, industriju, carine i poreze Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije. Predviđena je rasprava o provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na području slobode kretanja roba, trgovinskih odnosa, industrijske politike i poduzetništva, carina i oporezivanja. S hrvatske strane, sjednici će predsjedati državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković, koji će u stanci sjednice biti dostupan za izjave, putem svog zagrebačkog ureda (13 do 13,30 sati).

ZAGREB - Konzultantsko-revizorska kuća Deloitte organizira 2. regionalnu konferenciju '20 ključeva'. Izlagat će Deloitteovi stručnjaci te predstavnici hrvatskih tvrtki koje sudjeluju u programu. U programu poboljšanja konkurentnosti hrvatskih tvrtki koji Deloitte u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva provodi tri godine, uključena je 41 tvrtka (press konferencija u 10,30 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U Zagrebu je tijekom 2005. završena gradnja 1.069 zgrada, što je 1,1 posto više nego godinu prije, no, istodobno je broj završenih stanova porastao za čak 18,8 posto i u prošloj ih je godini završeno 4.771, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U prošloj je godini u Zagrebu završeno 918 stambenih zgrada, što je porast za 1,9 posto u odnosu na godinu prije, dok je manje nestambenih zgrada, završena je gradnja 151 nestambene zgrade, što je 3,2 posto manje nego li u 2004.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙