FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21.00 sati

ZAGREB, 5. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati
ZAGREB, 5. studenog 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati

ZAGREB - U susretu 5. kola D skupine Lige prvaka Zagreb je pred 8.000 gledatelja u Domu sportova izgubio od Flensburga 21:23 (11:13). Bila je to utakmica u kojoj je snažna njemačka momčad opravdala status favorita i premda nije odigrala najbolje što može stigla je do bodova. Najraspoloženiji igrači u redovima hrvatskog prvaka bili su Domagoj Duvnjak sa 9 pogodaka, te vratar Vjenceslav Somić sa 12 obrana. No, oni su bili premalo da se pobijedi Flensburg. Goste su predvodili Lijewski i Christiansen sa po sedam pogodaka, dok je vratar Beutler sakupi 15 obrana. Nakon pet kola Flensburg vodi sa pet pobjeda, ruski Čehovski medvedi su na drugom mjestu sa tri pobjede i dva poraza, Zagreb je treći sa dvije pobjede i tri poraza, dok je makedonski Metalurg na začelju bez bodova.

ST PETERBURG - Hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac poražen je u finalnom susretu ITTF Pro Tour turnira u ruskom St Peterburgu od Kineza Hou Yingchaoa 3:4 (11:6, 8:11, 11:13, 8:11, 11:9, 11:4, 8:11). Lani je Primorac na ovom turniru zaustavljen u polufinalu.

NEW YORK - Latvijka Jelena Prokopucka i Brazilac Marilson Gomes dos Santos pobjednici su poznatog Newyorškog maratona održanog u nedjelju uz sudjelovanje više od 35.000 trkača, uglavnom rekreativaca, ali među njima i oko 70 vrhunskih atletičara i atletičarki. Prokopucka, kojoj je to druga pobjeda u New Yorku uzastopce, odvojila se od ostalih već na sredini staze i do cilja u Central parku utrku je istrčala sama, završivši je s rezultatom 2:25:05. Brazilac Gomes doe Santos postao je prvi Južnoamerikanac koji je slavio u kod muškaraca postigavši rezultat 2:09:58.

HASSELT - U finalnom susretu WTA teniskog turnira u Hasseltu Belgijanka Kim Clijsters je pobijedila Estonku Kaiu Kanepi 6-3, 3-6, 6-4. Prva nositeljica i bivša najbolja tenisačica svijeta slavila je pred domaćim navijačima za sat i 56 minuta igre osvojivši 33. turnir u karijeri, te treći ove godine.

PARIZ - U finalnom susretu ATP teniskog turnira iz Masters Serije u Parizu, Rus Nikolaj Davidenko je bez većih problema pobijedio Slovaka Dominika Hrbatya 6-1, 6-2, 6-2. Davidenku je za trijumf u finalu trebalo svega sat i 38 minuta. Bilo je to prvo slavlje za ruskog tenisača na Mastersu, te peta turnirska pobjeda ove sezone. Pet turnira ove sezone osvojili su još jedino Rafael Nadal, te James Blake, dok je najbolji tenisač svijeta, Roger Federer, slavio na 11 turnira. Osim u Parizu, Davidenko je slavio u Moskvi, Poertschachu, Sopotu i New Havenu.

BERLIN - Nakon sve učestalijih nereda navijača na utakmicama njemačkih liga, posebice onih nižih, sportski direktor reprezentacije, Matthias Sammer, pozvao je oštru borbu protiv huligana. "Trebamo veće kazne i sankcije za huligane. Oni moraju znati da će za izazivanje nereda biti oštro kažnjeni," poručio je Sammer. Samo proteklog vikenda je stotinjak huligana završilo u pritvoru nakon divljanja na utakmicama, a najmanje 60 osoba je ozlijeđeno. Među najgorima su navijači Dynama iz Dresdena, kluba u kojem je prije njemačkog ujedinjenja igrao Sammer.

ATENA - Kenijski trkač Henry Tarus pobjednik je klasičnog olimpijskog maratona u Ateni, dok je kod žena slavila Japanka Ogushi Chikako. Taurus je slavio u vremenu od 2:17.45 sati ispred sunarodnjaka Paula Lomola Lopia i Etiopljanina Habtamu Bekelea, dok je Japanka na cilj došla ukupno 21. sa vremenom od 2:40.45 sati. Atenski maraton trči se originalnom olimpijskom stazom kojom je 490. godine prije naše ere od Maratonskoga polja do Atene trčao glasnik Filipides, noseći vijest o pobjedi nad Perzijancima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙