FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta u 9,30 sati.
ZAGREB, 2. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta u 9,30 sati.

WASHINGTON - Demokratski senator John Kerry u srijedu poslijepodne popustio je pritiscima i iznio jasnu ispriku svim američkim vojnicima i građanima koji su se našli uvrijeđeni njegovom dosjetkom upućenom studentima na predizbornom skupu u Kaliforniji prije dva dana, kada im je preporučio da vrijedno uče i budu pametni jer u suprotnom mogu "zaglaviti u Iraku". "Iskreno žalim što su moje riječi pogrešno protumačene kako bi se krivo sugeriralo nešto negativno o ljudima u uniformama, i osobno se ispričavam svakom vojniku, članu obitelji ili Amerikancu koji su bili uvrijeđeni", naveo je Kerry u priopćenju. Bijela kuća ubrzo je odgovorila na Kerryevu ispriku. "Isprika senatora Kerrya postrojbama zbog uvredljivih komentara dolazi kasno, ali to je ispravan postupak", izjavila je zamjenica glasnogovornika Bijele kuće Dana Perino.

BIŠKEK - Kirgistanski predsjednik Kurmanbek Bakijev u četvrtak je, obraćajući se članovima parlamenta samo nekoliko sati prije masovnog okupljanja oporbe koja traži njegovu ostavku, izjavio kako će odgoditi usvajanje ustavnih reformi, prenose u četvrtak agencije. Bakijev smatra kako oporba ne bi trebala činiti pritisak na njega, te da se reforme "ne mogu usvojiti za sat, dva". "Ja vas ne ignoriram, već moram slušati i druge zastupnike", rekao je obraćajući se oporbenim skupinama. "Ako budete radili pritisak kroz prosvjede dobit ćete potpuno neadekvatan odgovor", upozorio je. Kirgistanska oporba poziva Bakijeva da ispuni izborna obećanja i provede ustavne refome kojima bi se smanjile predsjedničke ovlasti, a ovlasti parlamenta i vlade trebale bi biti proširene.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush u srijedu je iskazao puno povjerenje u ministra obrane Donalda Rumsfelda i potpredsjednika Dicka Cheneya, rekavši kako oni svoj posao odrađuju "fantastično" te da će ostati na svojim dužnostima do kraja njegovog predsjedničkog mandata u siječnju 2009. Podršku dvojici svojih najbližih suradnika Bush je dao tijekom intervjua u Bijeloj kući, kao odgovor na sve učestalije pozive demokrata ali i republikanaca u predizbornoj kampanji za smjenom ministra Rumsfelda kao najodgovornijeg za poraznu situaciju u Iraku, te kritike na račun Cheneya. "Obojica rade fantastično na svojim poslovima.(...) Zadovoljan sam napretkom koji ostvarujemo", rekao je Bush kako prenosi FOX news televizija.

TEHERAN - Lansiranjem nekoliko tipova dalekometnih raketa u Iranu je u ponedjeljak počela vojna vježba "Veliki prorok 2". Postrojbe revolucionarne garde ispalile su projektil Shahab-2 koji ima kasetnu bojevu glavu, a lansiran je i Shahab-3, projektil dometa između 1.300-2.000 kilometara. Zapovjednik Revolucionarne garde general Yahya Rahim-Safavi je naglasio da je najvažniji cilj vježbe pokazati odlučnost Irana da se obrani od svih prijetnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙