FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. listopada 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 29. listopada 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

SPLIT - U Splitu je večeras, nakon pet dana trajanja, zatvoren 11. međunarodni sajam SASO - Sajam graditeljstva, drvne i metalne industrije, obrtništva i male privrede, energetike, elektronike i telekomunikacija. Direktor tvrtke Sajam Split koja je organizator ovog sajma Igor Bagarić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima jer, kako je kazao, SASO je još jedanput dokazao da je najznačajniji gospodarski događaj u regiji. Ukupna vrijednost izložbenih eksponata, kaže Bagarić, bila je jednu milijardu eura a prema povratnim informacijama izlagača s kojima se u ovom trenutku raspolaže vrijednost prodanih samo građevinskih strojeva iznosi 20 milijuna eura. Na sajmu je na 140 tisuća metara kvadratnih izložbenog prostora svoje proizvode i usluge predstavilo više od dvije tisuće izlagača iz 16 zemalja.

PETRINJA - Svečane Dane Matice hrvatske u Petrinji, u povodu 35. obljetnice osnivanja ogranka, večeras su velikim koncertom otvorili Zagrebački solisti. Gostovanje svjetski poznatog ansambla novčano su pomogli Ministarstvo kulture, Sisačko-moslavačka županija i grad Petrinja, a 20 umjetnika izvelo je 3. Brandenburški koncert J.S. Bacha, Simfoniju u F-Duru A. W. Mozarta i Sinfoniettu Borisa Papandopula.

KRAŠIĆ - U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću večeras je predstavljen Dnevnik krašićkog župnika Josipa Vranekovića u kojem piše o životu u Krašiću zasužnjenog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca. Krašićki župnik Josip Vraneković, koji je tu župu preuzeo u ožujku 1950., svakodnevno je bilježio izreke, misli i način života zatočenog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, koji je u župnoj kući u svojoj rodnoj župi po odredbi ondašnjih komunističkih vlasti izdržavao zatvorsku kaznu. U knjizi su bilježeni događaji od prosinca 1951. do kraja 1953., prije njegove svete i mučeničke smrti 10. veljače 1960., istaknuo je postulator kauze za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja. Dnevnik Josipa Vranekovića sadržava oko tisuću stranica u rukopisu, a postulator Batelja najavio je da je ovo prva od pet knjiga u kojima će biti objavljen cjelokupni Dnevnik.

ZAGREB - Na Osnivačkoj skupštini Židovske vjerske zajednice Bet Israel danas je za predsjednika izabran Ivo Goldstein, a za rabina Kotel Da Don. Izabrano je i Vijeće Bet Israela, a u trenutku održavanja skupštine u tu židovsku vjersku zajednicu bila su upisana 163 člana, priopćila je glasnogovornica Bet Israela Jasminka Domaš. Bilo je riječi i o budućemu djelovanju Zajednice, a na upit Hine kojim će se područjima dati najviše pozornosti, Domaš je istaknula da će se osobito skrbiti o vjerskom životu, odnosno o očuvanju vjere i židovske tradicije, a sustavno će se i učiti o židovskoj vjeri i njezinim temeljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙