FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o navodnim tajnim računima

ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić najavio je večeras da će, ako se uvjeri da se blokira istraga o tajnim računima, on izići u javnost i pomoći otkrivanju istine.
ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić najavio je večeras da će, ako se uvjeri da se blokira istraga o tajnim računima, on izići u javnost i pomoći otkrivanju istine.

"Ima onih koji bi htjeli blokirati istragu o tim tajnim računima", rekao je predsjednik Mesić i istaknuo da će, "ako se uvjeri da je to stvarno tako izići u javnost sa svim elementima kako bi se saznala istina o tome".

Predsjednik Mesić se večeras na predstavljanju knjige Ive Komšića "Preživljena zemlja" osvrnuo se i na više drugih tema, među kojima na navodne tajne račune u inozemstvu za kupnju oružja za Hrvatsku u Domovinskom ratu, te na zahtjev za pritvaranjem saborskoga zastupnika Branimira Glavaša.

U nedavnoj izjavi vezanoj za tajne račune, predsjednik Mesić istaknuo je da nadležne institucije moraju utvrditi tko je za koliko novca bio zadužen i što je za njega kupio te koliko je novca završilo i na čijim privatnim računima. Ustvrdio je da još i danas postoje stotine milijuna na privatnim računima u inozemstvu i da to "znači da je Hrvatska opljačkana" te da se najvećim dijelom radi o novcu dobivenom od prodaje stanova i novcu hrvatskih iseljenika.

Na zamolbu novinara da prokomentira zahtjev Državnog odvjetništva za pritvorom Branimira Glavaša, kome je danas ukinut zastupnički imunitet kao osumnjičeniku za umiješanost u likvidaciju srpskih civila na Dravi krajem 1991., Mesić je rekao kako može samo konstatirati da je to učinjeno.

Istaknuo je da pred zakonom moramo svi biti jednaki te da očekuje da sve institucije obave svoj dio posla pa da onda budu oslobođeni oni koji su nevini, a da odgovaraju oni koji su krivi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙