FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Van den Hoogenband odlazi u mirovinu nakon OI u Pekingu

AMSTERDAM, 23. listopada 2006. (Hina/STA) - Jedan od najboljih plivača današnjice Nizozemec Pieter van den Hoogenband (28) najavio je da će okončati karijeru nakon OI u Pekingu 2008.
AMSTERDAM, 23. listopada 2006. (Hina/STA) - Jedan od najboljih plivača današnjice Nizozemec Pieter van den Hoogenband (28) najavio je da će okončati karijeru nakon OI u Pekingu 2008.

"U karijeri sam dosta toga ostvario. Plivat ću još dvije godine, a nakon OI u Pekingu odlazim u mirovinu", izjavio je Pieter van den Hoogenband za "Sunday Herald".

Nizozemski plivač osvojio je sedam olimpijskih medalja, od čega tri zlatne. U Pekingu će pokušati po treći puta zaredom postati olimpijski prvak na 100m slobodno.

Pieter van den Hoogenband usprotivio se namjeri da finalna natjecanja u plivanju na OI u Pekingu budu u prijepodnevnom terminu.

"Svima nam je drago kad nas ljudi gledaju na televiziji. No, sportski interesi ipak moraju biti u prvom planu. Ukoliko finala budu u prijepodnevnom terminu male su šanse da ćemo u Pekingu vidjeti vrhunske rezultate i nove svjetske rekorde", kazao je Van den Hoogenband.

Međunarodni olimpijski odbor i organizatori OI u Pekingu 2008. nalaze se pod velikim pritiskom američke televizijske mreže NBC, koja traži da finalna natjecanja u plivanju budu u prijepodnevnom terminu.

Naime, ukoliko bi plivačka finala počela u 10 sati po kineskom vremenu, to znači da bi ih gledatelji u SAD-u gledali u elitnom večernjem terminu. Ukoliko bi plivačka finala bila u popodnevnom terminu, kao što je i normalno, tada bi Amerikanci morali ustajati u gluho doba noći da bi gledali tv-prijenose.

NBC je platio dvije milijarde i 300 milijuna dolara za tv-prava za OI 2004., ZOI 2006. i OI 2008. u Pekingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙