FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 5. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Anketa koju je nedavno provelo Sveučilište Baylor iz Wacoa u Teksasu pokazuje da 95 posto Amerikanaca vjeruje u Boga, no odgovori na pitanje kako zamišljaju Boga pokazali su da mišljenja široko variraju, prenosi Glas Amerike. Sociolog Kevin Dougherty, autor studije "Pobožnost u Americi", kaže kako postoje četiri "dominantne predodžbe o Bogu", pa su anketirani upitani smatraju li da je Bog "ljutit i kritičan" ili pak "dobrohotan i spreman na praštanje", te također misle li da Bog pozorno prati baš sve što ljudi rade ili je pak udaljen od naše svakodnevice. Kevin Dougherty kaže da je najzanimljivija činjenica da ovakve predodžbe o Bogu nemaju sami kršćani, već i Židovi, budisti i muslimani.

ZAGREB/LOS ANGELES - Rock'n'roll ikona Keith Richards, još uvijek zbunjen incidentom sa stablom, pokušava nakon nešto više od pet mjeseci rasvijetliti sebi i drugima misterij koji je tog gitarista i skladatelja skoro došao glave i na neko vrijeme odgodio europski dio "A Bigger Bang" turneje The Rolling Stonesa. Richards (62) je 29. travnja ove godine bio prevezen zrakoplovom u bolnicu u Novom Zelandu s teškom ozljedom glave, koju je, kako su tada javljali mediji, zadobio u padu s palmina drveta. Richards se u jednom mondenom ljetovalištu odmarao sa suprugom i prijateljima na otoku Fidžiju, u južnom Pacifiku, nakon koncerata održanih na Novom Zeladnu i Australiji. Keith sada nudi malo drugačiju verziju priče, ali ne manje zbunjujuću. On jest sjedio na nekakvom stablu, ali nižem od dva metra. Prema njegovim izjavama za idući broj magazina Rolling Stone dalo bi se zaključiti da se poskliznuo jer je bio mokar nakon plivanja. Tvrdi, također, da radije sjedi na panju nego da se penje na visoku palmu.

BEČ - Austrijske su vlasti otkrile tijelo starijeg muškarca koji je, procjenjuje se, umro u krevetu u vlastitom domu prije pet godina, izvijestio je bečki list Kurier. Smrt Franza Riedla za kojega se vjeruje da je umro u svojim kasnim osamdesetim, nitko nije evidentirao, jer mu je godinama redovito na kućnu adresu stizala mirovina iz banke. Susjedi tvrde da se iz Reidlova stana nije osjećao nikakav neugodan miris, a stručnjaci, koji su otkrili mrtvo tijelo nakon što je za to izdan sudski nalog, rekli su kako je tijelo izgledalo kao da je "mumificirano" te da je bilo dobro očuvano. Suprug kućepaziteljice stanova za Kurirer je kazao kako je Riedl bio slabog zdravlja, da mu je neko vrijeme pomagala jedna žena, te da nikomu nije bilo neobično što se ispred stana gomilala pošta. "Mislili smo da je odselio ili da je otišao živjeti u starački dom", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙