FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 23. listopada

ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 23. listopada.
ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 23. listopada.

CAVTAT - Agencija za promicanje izvoza i ulaganja organizator je 2. međunarodne konferencije koja će se održati u Cavtatu pod nazivom "Strana ulaganja za rast hrvatskog gospodarstva", koja za cilj ima promicati Hrvatsku kao poželjnu ulagačku destinaciju i poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj. Na konferenciji će biti riječi o poboljšanju investicijske klime i izgradnji imidža Hrvatske, primjeru uspješnih ulaganja u Hrvatsku, sektorima budućnosti, odnosno mogućnosti razvoja informacijsko komunikacijskih tehnologija i poslovnih usluga u Hrvatskoj te novim modelima i uslugama za razvoj greenfield projekata. Hrvatska je u prvoj polovici ove godine privukla nešto više od 1,1 milijardu eura izravnih stranih ulaganja. Ukupna inozemna izravna ulaganja u Hrvatsku od 1993. do kraja lipnja ove godine iznosila su 12,5 milijardi eura (8,30 sati, Hotel Croatia).

ZAGREB - Tjedan strategije i poslovnih procesa u Zagrebu održat će se od 23. do 27. listopada, a prvog će se dana u organizaciji Cotrugli Business Academy (CBA) održati Konferencija Balanced Scorecard - Strateški fokusirana organizacija. Glavni govornik, kako je najavljeno, bit će David P. Norton, sukreator Balanced Scorecarda. Očekuje se sudjelovanje tristotinjak regionalnih managera. Konferencija je namjenjena poslovnim ljudima uključenim u strateške aspekte vođenja organizacija, kao što su predsjednici i članovi uprava, strateški menadžeri, poslovni analitičari itd. (12,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Ukupna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je rujnu ove godine bila veća za 3,0 posto u usporedbi s rujnom prošle godine, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci pak industrijska je proizvodnja povećana za 3,9 posto u odnosu na razdoblje od siječnja do rujna prošle godine. To je nešto niža kumulativna stopa rasta nego za prvih osam mjeseci ove godine kada je iznosila 4,1 posto. Istodobno u usporedbi s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2005. industrijska proizvodnja u rujnu ove godine veća je za 8,4 posto. Prema područjima djelatnosti, u rujnu ove u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, najviše je porasla, za 14,2 posto, proizvodnja u rudarstvu i vađenju. U prerađivačkoj industriji, koja daje 81,84 posto ukupne proizvodnje, u tom je razdoblju zabilježen rast proizvodnje za 2,2 posto. U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom proizvodnja je veća za 4,0 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙