FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB Invest: 16,77 posto dionica Plive prodat će se Barru

ZAGREB, 11. listopada 2006. (Hina) - HPB Invest, društvo koje upravlja Umirovljeničkim fondom, prihvatilo je danas javnu ponudu američke tvrtke Barr Laboratories Europe B. V. za prodaju 16,77 posto dionica Plive iz imovine Umirovljeničkog fonda, priopćeno je iz HPB Investa.
ZAGREB, 11. listopada 2006. (Hina) - HPB Invest, društvo koje upravlja Umirovljeničkim fondom, prihvatilo je danas javnu ponudu američke tvrtke Barr Laboratories Europe B. V. za prodaju 16,77 posto dionica Plive iz imovine Umirovljeničkog fonda, priopćeno je iz HPB Investa.

Time je ukupan broj dionica deponiranih za prihvaćanje Barrove ponude povećan na 89,44 posto dionica Plive.

Cijena jedne dionice iznosi 820 kuna te će u imovinu Umirovljeničkog fonda biti uplaćeno oko 2 milijarde 556 milijuna kuna.

Ta će sredstva, podsjećaju iz HPB Investa, biti uplaćena u skladu s uvjetima javne ponude, odnosno u roku od najviše 15 dana od isteka dana javne ponude (javna ponuda Barra istječe danas).

Iz HPB Investa ističu da će primljenim sredstvima od prodaje dionica Plive upravljati u skladu s Zakonom i Statutom Umirovljeničkog fonda.

Iz Vlade su već ranije najavili da će sredstva od prodaje tih dionica Plive biti namijenjena isplati duga umirovljenicima, čija druga rata na naplatu dolazi krajem ove godine.

Krajem prošlog tjedna, u petak, 6. listopada Upravni odbor Umirovljeničkog fonda, odobrio je prijenos 3.117.127 dionica trgovačkog društva Pliva d.d. Zagreb iz portfelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u imovinu Umirovljeničkog fonda, te donio odluku o prodaji dionica Plive američkoj tvrtki Barr.

Središnja depozitarna agencija (SDA) jučer je na svojim web stranicama objavila da je, zaključno s jučerašnjim danom, za prihvat ponude američkog Barra za preuzimanje Plive u Agenciji deponirano 13.512.075 Plivinih dionica, odnosno 72,67 posto.

Dodaju li se tomu i dionice iz portfelja Umirovljeničkog fonda, ukupan broj dionica deponiranih za prihvaćanje Barrove ponude penje se na 16,6 milijuna dionica, odnosno 89,44 posto dionica Plive.

Temeljni kapital Plive je 1,86 milijardi kuna, a podijeljen na 18,6 milijuna redovnih dionica.

Barr je tako realizirao osnovni uvjet iz svoje javne ponude, prema kojoj je ona važeća ako skupi najmanje 50 posto plus jednu Plivinu dionicu.

Barr je za svaku Plivinu dionicu u svojoj javnoj ponudi istaknuo cijenu od 820 kuna za dionicu.

Ukupna vrijednost Barrove ponude iznosi 15,25 milijardi kuna, a ponuda istječe danas.

Po isteku roka za pohranu dionica, koji istječe danas u ponoć, počinje teći rok od dva tjedna u koje Barr treba platiti dioničarima cijenu iz svoje javne ponude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙