FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZ fond prihvatio Barrovu ponudu za dionice Plive

ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - AZ fond prihvatio Barrovu ponudu za dionice Plive
ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - AZ fond prihvatio Barrovu ponudu za dionice Plive

HINA - Financijski servis

AZ obvezni mirovinski fond prihvatio je ponudu američke farmaceutske kompanije Barr Pharmaceuticals te će toj kompaniji prodati svoje dionice Plive za 820 kuna po dionici, priopćeno je danas iz AZ fonda.

AZ obvezni mirovinski fond u Plivi ima vlasnički udjel od 2,6 posto i najveći je privatni domaći investitor u Plivine dionice, kaže se u priopćenju.

Pri preuzimanju Plive, AZ mirovinski fond odlučio je čekati kraj procesa te prihvatiti najbolju ponudu, kaže se u priopćenju te se dodaje da je fond od početka djelovanja, 2002. godine, ulagao u Plivine dionice i sada naglašava zadovoljstvo rezultatima ulaganja.

Prošli tjedan, Barrovu ponudu prihvatila je Europska banka za obnovu i razvoj čiji je udjel u Plivi 5,4 posto.

Hrvatska Vlada je pak jučer preporučila Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje da dionice Plive prenese u imovinu Umirovljeničkog fonda, što se tumači proceduralnim pripremama za prodaju tih dionica Barru.

Riječ je o 3.117.127 dionica ili 18 posto dionica Plive u državnom vlasništvu. Kako je ranije najavljivano iz Vlade prihod od te prodaje, koji bi iznosio 2,55 milijardi kuna, upotrijebit će se za isplatu duga umirovljenicima.

Državni udio, udio EBRD-a i AZ fonda ukupno iznosi nešto više od 26 posto dionica Plive.

Barrovo zaključenje ponude ovisit će o stjecanju više od 50 posto Plivinih dionica, a javna ponuda Barra za kupnju Plive traje do 11. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙