FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 11. listopada

ZAGREB, 11. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 11. listopada.
ZAGREB, 11. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 11. listopada.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu počinje 33. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji se održava do 15. listopada. Svoje proizvode, usluge i tehnologiju predstavit će 700 izlagača, od kojih njih 365 iz inozemstva i to iz 29 zemalja. Bit će održano niz stručnih skupova i okruglih stolova. Među njima se izdvaja Poslovni klub, tradicionalni ragovor gospodarstvenika drvnoprerađivačke grane s predstavnicima hrvatske Vlade, a tema ovogodišnjeg skupa je 'Konkurentnost u izvozu kroz partnerstvo šumarstva i prerade drveta'. Ambientu 2006. otvorit će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković kao izaslanik predsjednika Vlade Ive Sanadera (otvaranje u 10 sati, Kongresni centar ZV-a, Avenija Dubrovnik 15, a Poslovni klub Konkurentnost u izvozu kroz partnerstvo šumarstva i prerade drveta u 13,30 sati, dvorana Brijuni).

ZAGREB - Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore najavit će na konferenciji za novinare 11. susret ribara HOK-a koji se 20. i 21. listopada održava u Brelima. Vodstvo Ceha ribara upoznat će javnost s programom i temama skupa (12 sati, Ilica 49/II).

ZAGREB - U povodu otvaranja trgovačkog centra City Center One, investitori i vodstvo centra održat će konferenciju za novinare. Centar se otvara u četvrtak, 12. listopada. U njegovu izgradnju privatni austrijski investitori uložili su 120 milijuna eura. Centar će imati 85 prodavaonica i u njemu će biti 800 zaposlenih (10,30 sati, Jankomir 33).

ZAGREB - Vodstvo Croatia zdravstvenog osiguranja predstavit će na susretu s novinarima poslovne rezultate i novosti u poslovanju (11 sati, Miramarska 22/II).

VUKOVAR - Poslovni susreti tvrtaka iz Hrvatske i Federacije BiH na kojima će sudjelovati 15 tvrtaka s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i požeško-slavonske županije i 13 tvrtaka s područja Federacije BiH. Organizator susreta su HGK Županijska komora Vukovar i Gospodarska komora Federacije BiH (hotel Lav, 11 sati).

ZAGREB - Ukupni krediti banaka u Hrvatskoj, nakon kratkog usporavanja u srpnja, u kolovozu su nastavili rasti te su na kraju tog mjeseca iznosili su 178,8 milijardi kuna, što je za gotovo 2,5 milijardi kuna više nego u mjesecu prije, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. U tome su krediti stanovništvu povećani za 1,6 milijardi kuna, a trgovačkim društvima za 984 milijuna kuna u odnosu na prethodni mjesec. Tako se na godišnjoj razini nastavlja trend snažnog rasta kredita, koji su u kolovozu ove godine bili veći za 33,9 milijardi kuna nego prije godinu dana, uz godišnju stopu rasta od 23,4 posto. Pritom su krediti poduzećima imali godišnju stopu od 25 posto, a građanima 22,6 posto. Ukupni krediti stanovništvu na kraju kolovoza ove godine iznosili su 89,5 milijardi kuna. U odnosu isto razdoblje godine prije građani su se zadužili za novih 16,5 milijardi kuna. Više od polovice toga povećanja odnosi se na stambene kredite, koji bilježe visoku godišnju stopu rasta od 35,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙