FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 10. listopada 2006.(Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati:
ZAGREB, 10. listopada 2006.(Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Britansko veleposlanstvo, British Council Croatia, Hrvatski nogometni savez i Engleski nogometni savez organiziraju niz popratnih aktivnosti uoči kvalifikacijske utakmica za EURO 2008 između reprezentacija Hrvatske i Engleske na stadionu u Maksimiru 11. listopada, priopćeno je iz Britanskog veleposlanstva. Tako će u utorak i srijedu (10. i 11. listopada) vozilo udruge Fans Embassy koja u ime engleske Udruge nogometnih navijača pruža podršku navijačima, nalaziti na Trgu bana Jelačića, a služit će služiti kao info-centar za engleske navijače. U utorak će Mark Perryman iz udruge "Englandfans", službene navijačke organizacije engleske reprezentacije, u prostorijama British Councila održati izlaganje o engleskoj navijačkoj kulturi, popularnim nogometašima i vezama nogometa i navijača. Udruga navijača "Englandfans" bit će aktivna i na dan utakmice u srijedu kada će 25 engleskih navijača posjetiti Sisak i susresti se sa 150 učenika Gimnazije Sisak, dok će istodobno druga skupina engleskih navijača biti u gostima kod učenika XVI. gimnazije u Križanićevoj, priopćeno je iz Britanskog veleposlanstva.

MADRID

Talijanski trener Marcello Lippi najizgledniji je kandidat za nasljednika Louisa Aragonesa na mjestu španjolskog izbornika, pišu talijanski i španjolski mediji. I španjolska Marca i talijanska La Gazzetta dello Sport navode da će svjetski prvak s Italijom Lippi preuzeti posao španjolskog izbornika i to vrlo skoro jer je nakon poraza od Sjeverne Irske i Švedske Luis Aragones praktički već "bivši".Španjolci će Aragonesa gotovo sigurno otpustiti u slučaju negativnoga rezultata na pripremnoj utakmici s Argentinom u Murciji. Španjolska nogometna reprezentacija nikad u povijesti nije izgubila tri utakmice zaredom, a u najnovijoj anketi čak 70 posto ispitanika je za Aragonesov odlazak.

PEKING

Srbin Ratomir Dujković od utorka je novi izbornik kineske olimpijske nogometne reprezentacije koja će braniti čast domaćina na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Odluku je donio Kineski nogometni savez, no još uvijek se čeka potvrda ministarstva sporta, tvrde kineski izvori. Mediji tvrde da je Dujković izabran jer je bio daleko najeftiniji u konkurenciji sa drugim kandidatima - bivšim engleskim izbornicima Howardom Wilkinsonom i Sven Goran Erikssonom, te Francuzom Jacquesom Santiniem. Dujković (60) je uspješno vodio Ganu na nedavnom Svjetskom prvenstvu, a u karijeri je bio izbornikom Venezuele, Myanmara i Ruande. Bivši vratar Zvezde i Jugoslavije trenersku je karijeru započeo u zemunskoj Galenici, a bio je pomoćnim trenerom Zvezde koja je 1991. osvojila Kup prvaka. Na olimpijskom nogometnom turniru nastupit će 16 reprezentacija, natjecanja će početi 6. kolovoza 2008., dva dana prije službenog otvaranja Igara, a igrat će na stadionima u Pekingu, Shenyangu, Šangaju, Tianjinu i Qinhuangdaou.

NEW YORK

Košarkaš Milwaukee Bucksa Australac Andrew Bogut teže je ozlijedio gležanj lijeve noge i izvan treninga će biti najmanje dva mjeseca, objavljeno na web-siteu Bucksa. Dvadesetjednogodišnji Australac hrvatskog podrijetla ozlijedio se na treningu i sigurno će propustiti start nove NBA sezone 31. listopada. Bogut je lani bio prvoizabrani košarkaš na NBA draftu, a prvu je sezonu u Bucksima odradio postigavši prosječno 9.4 poena i 7 skokova po utakmici.

BUENOS AIRES

Policajac u Argentini suspendiran je na 10 dana zbog toga što se veselio pogotku tijekom utakmice tamošnje prve nogometne lige.Policajac se glasno veselio trećem pogotku Estudiantesa iz La Plata, njegova rodnog grada u 3-0 pobjedi na gostovanju kod Lanusa.Domaći navijači su ga isprovocirani tom gestom gađali predmetima sve dok nije maknut s dužnosti.

ATENA

Španjolski nogometni stručnjak Victor Munoz (49) imenovan je novim trenerom grčkog Panathinaikosa.Munoz je peti trener PAO-a u posljednje dvije godine, a na klupi će zamijeniti Šveđanina Hansa Backea koji je dobio otkaz nakon samo četiri utakmice. Nakon šest kola PAO je drugi na ljestici, ali sa pet bodova manje od vodećeg Olympiakosa.

NEW YORK

Rezultati NHL hokejaške lige:

Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 5:1

Tampa Bay Lightening - Atlanta Trashers 0:1

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2:0 (kazneni udarci)

Calgary Flames - San Jose Sharks 1:4

Anaheim Ducks - St. Louis Blues 2:0

MOSKVA

Pregled teniskih turnira:

WTA MOSKVA. 1.kolo:

Elena Vesnina (Rus) - Na Li (Kina) 6-2 1-6 7-6(11)

Ekaterina Bičkova (Rus) - Anastassia Rodionova (Rus) 6-3 6-4

WTA BANGKOK, 1.kolo

6-Meghann Shaughnessy (USA) - Sania Mirza (Ind) 6-4 6-4

Sybille Bammer (Aut) - Nicole Pratt (Aus) 6-1 6-3

ATP Moskva, 1. kolo:

Nikolaj Davidenko (Rus/1) - Jiri Vanek (Češ) 6-0 6-0

Igor Kunicin (Rus) - Rainer Schuettler (Njem) 6-3 6-2

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙