FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 9. listopada

ZAGREB, 8. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 9. listopada.
ZAGREB, 8. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 9. listopada.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca - Udruga malih i srednjih poduzetnika organizator je radnog ručka s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Riječ je o tradicionalnom godišnjem okupljanju malih i srednjih poduzetnika s predsjednikom države (13,00 sati, izjave su predviđene u 14,55 sati, The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma na konferenciji za novinare najavit će 33. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2006" koji će se održati od 11. do 15. listopada. Ovogodišnja Ambienta okupit će 680 izlagača, od čega njih 363 iz inozemstva. Uz izložbeni dio u sklopu Ambiente održat će se i bogat program stručnih i pratećih događanja, kao što je tradicionalni Poslovni klub, susret gospodarstvenika iz drvno-prerađivačke grane s predstavnicima Vlade. Tema ovogodišnjeg Poslovnog kluba je "Konkurentnost u izvozu kroz partnerstvo šumarstva i prerade drva". (11,00 sati, Klub izlagača ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Neto imovina 57 aktivnih otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj iznosila je na kraju rujna ove godine više od 13,4 milijardI kuna i u odnosu na kraj kolovoza bila je veća za 2,3 posto, odnosno 307,65 milijuna kuna, dok je od početka godine porasla za više od 4,59 milijardi kuna ili gotovo 52 posto, pokazuju podaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA). Najveću neto imovinu krajem rujna imali su mješoviti Raiffesen balanced fond, i to u iznosu većem od 1,7 milijardi kuna, te kunski novčani fond ZB Plus, s imovinom većom od 1,4 milijarde kuna. Imovinu veću od milijardu kuna, odnosno 1,19 milijardi kuna, krajem rujna imao je još samo ZB Global fond.

ZAGREB - Iako je u kolovozu broj turističkih dolazaka i noćenja bio jedan posto manji nego u kolovozu lani, statistički podatci za prvih osam mjeseci pokazuju da su ostvareni planirani rezultati - broj dolazaka i noćenja bio je za dva posto viši nego u istom razdoblju lani. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u kolovozu je u komercijalnim smještajnim objektima zabilježeno 2.605.066 turističkih dolazaka i 16.929.176 noćenja. Broj dolazaka i broj noćenja bio je za 1 posto manji nego li u kolovozu prošle godine. Statistika pak za osam mjeseci ove godine pokazuje da je Hrvatsku posjetilo 8.314.315 turista, koji su u svim komercijalnim smještajnim objektima ostvarili 44.651.885 noćenja. Broj turista i broj noćenja dva posto je viši nego u prvih osam mjeseci lani.

ZAGREB - Domaće tržište brašna u rujnu karakterizira veća ponuda od potražnje, što je utjecalo na cijene te su tržišni sudionici tijekom mjeseca pribjegli korekciji cjenika ne bi li uspjeli realizirati prodaju u za njih nepovoljnom odnosu ponuđenih i traženih količina. Kako se navodi u izvješću Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi, dodatan pritisak na cijenu izazvalo je uključivanje malih mlinova na tržište koji su u rujnu počeli meljavu pšenice, povećavajući time dodatno ponudu brašna. Rezultat svega su najniže cijene brašna na hrvatskom tržištu u posljednjih pet godina. Cijene u veleprodaji idu i do 1,3 kuna za kilogram (kn/kg), a krajem rujna brašno se nudilo i po nižoj cijeni, samo da se prodaja realizira.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙