FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 5. listopada

ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 5. listopada.
ZAGREB, 4. listopada 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 5. listopada.

SLAVONSKI BROD - U povodu Dana Hrvatskih željeznica u Slavonskom Brodu bit će puštena u rad novoizgrađena praonica teretnih vagona i vagonskih cisterni u koju je HŽ uložio 67 milijuna kuna. Nova praonica izgrađena je jer postojeća tehnički zastarjela praonica u Botovu pokraj Koprivnice ne udovoljava zahtjevima u pogledu zaštite okoliša. U sklopu obilježavanja Dana HŽ-a, bit će otvorena i izložba vozila obnovljenih u HŽ-ovoj tvrtki kćeri RPV Slavonski Brod. Bit će položeni vijenci na spomen-obilježje željezničarima poginulim tijekom Domovinskog rata (polaganje vijenaca 11,00 sati, otvaranje izložbe 12,15 sati, otvaranje praonice 12,45 sati).

ZAGREB - U organizaciji Udruge malih i srednjih poduzetnika i Europske komisije u Zagrebu i Dubrovniku se do 7. listopada održava Europski dan poduzetnika (EDE), koji ove godine nosi naziv 'Načini istraživanja i ulaska na tržište Europske unije'. Prvog dana te manifestacije u Zagrebu će se održati niz radionica, na kojima će, među ostalim, biti riječi o europskim strukturnim fondovima, održivom razvoju, politici istraživanja europskog tržišta i sl. (10,00 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4)

ZAGREB - Znanstveno vijeće za energetiku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Hrvatska stručna udruga za plin organiziraju javnu raspravu na temu "Odnos javnosti prema najavljenim velikim energetskim projektima u Hrvatskoj", čiji je cilj prikupiti saznanja o razlozima učestalih slučajeva protivljenja izgradnji planiranih energetskih objekata. (11,00 sati, HAZU, Zrinski trg 11)

TUNEL VRATA - Obilazak gradilišta II. B faze izgradnje autoceste Rijeka - Zagreb u sklopu koje se gradi nadopuna na puni profil autoceste u duljini od 44,26 kilometra od Kikovice do Stare Sušice. Posjet gradilištu organiziran je jer je pri probijanju desne cijevi tunela Vrata u rujnu ove godine pronađena spilja, odnosno kaverna koja nema prirodan ulaz s površine. (tunel Vrata, u 11 sati)

OSIJEK - Pružatelj telekomunikacijskih usluga Optima telekom predstavit će prvu ADSL uslugu brzog pristupa Internetu koja je potpuno neovisna o HT-u, a koja će prvo biti ponuđena korisnicima u Osijeku. (11,00 sati, Hotel Osijek, Šamačka 4)

PULA - Otvaranje tradicionalnog 9. po redu Obrtničkog sajma. Na dvije tisuće četvornih metara natkrivenog i oko 600 kvadrata otvorenog izložbenog prostora predstavit će se 180 izlagača iz svih hrvatskih županija, Italije i Slovenije. Partner na ovogodišnjem sajmu je Obrtnička komora Požeško-slavonske županije (11.00 sati, parkirališe "Karolina")

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su na kraju kolovoza ove godine bile za 4,1 posto manje u odnosu na kraj srpnja, dok su u odnosu na stanje s kraja kolovoza prošle godine bile manje za 5,7 posto, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku. Pritom su na mjesečnoj razini (kolovoz/srpanj) povećane samo zalihe energije, i to za 1,1 posto. Zalihe kapitalnih proizvoda smanjene su istodobno za 12,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,7 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,6 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙