FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21.00 sati

ZAGREB, 2. listopada 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 2. listopada 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

LONDON - Dugo očekivani rezultati službene istrage o korupciji u engleskom nogometu još će neko vrijeme biti nepoznati javnosti. Premda je policija trebala u ponedjeljak objaviti rezultate svoje istrage, koja je trajala sedam mjeseci i kojom je obuhvaćeno 25 klubova i 362 transfera "plavci" su zatražili dodatnih 60 dana kako bi do kraja istražili cijeli slučaj. Policija se u narednom periodu želi fokusirati na 39 ugovora u osam klubova koji su pobudili najviše sumnje u nečasne radnje. Premda policija već mjesecima istražuje poslovanje pojedinih klubova i menadžera, cijela priča se probila u javnost nakon što je britanski BBC emitirao tajno snimljeni dokumentarni film "Pod krinkom - prljave nogometne tajne". U filmu se tvrdi da je 18 sadašnjih i bivših trenera u Premiershipu sudjelovalo u nezakonitim radnjama, odnosno da su od menadžera raznih nogometaša primili mito kako bi ubrzali transfere igrača iz kluba u klub. Optužbe su izrečene na račun trenera Boltona Sama Allardycea i njegova sina Craiga, a spomenuti su i trener Portsmoutha Harry Redknapp, te prvi čovjek omladinskog pogona Chelseaja Frank Arnesen. Svi oni su opovrgnuli tvrdnje o nezakonitim radnjama.

ATENA - Premda je početkom rujna najavio oproštaj od grčke nogometne reprezentacije, kapetan i igrač s najviše nastupa u dresu aktualnih europskih prvaka, Theodoros Zagorakis (34) odgodio je odlazak u mirovinu. "Zagorakis je razgovarao s izbornikom Ottom Rehhagelom i nastupit će u predstojeće dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo," poručili su iz Grčkog nogometnog saveza. Zagorakis je u dresu grčke vrste upisao 119 nastupa i postigao je tri pogotka. Tijekom karijere igrao je za Leicester City, AEK i Bolognu, a trenutačno je član PAOK-a.

LONDON - Napadač Evertona, Andy Johnson ispao je iz engleske nogometne reprezentacije zbog ozljede koljena, a umjesto njega Steve McClaren je pozvao napadača Charltona, Darrena Benta. Johnson je trenutačno prvi strijelac Premiershipa sa šest postignutih pogodaka i jedan je od najzaslužnijih igrača što momčad sa Goodison parka nema niti jedan poraz u prvenstvu. Engleska je u prve dvije utakmice svladala Andoru (5:0) i Makedoniju (1:0). U subotu je očekuje novi ogled s Makedoncima, ali u Engleskoj, dok će četiri dana kasnije "Otočani" gostovati u Zagrebu.

MUMBAI - Hrvatski tenisač Mario Ančić i Indijac Makesh Bhupathi pobjednici su ATP teniskog turnira u Mumbaiju (Bombay) u konkurenciji parova. Ančić i Bhupathi su u finalnom susretu pobijedili indijsku kombinaciju Rohana Bopanna i Mustafu Ghousea 6-4, 6-7 (6), 10-8. U pojedinačnoj konkurenciji naslov je pripao Rusu Dmitriju Tursunovu koji je pobijedio Čeha Tomasa Berdycha 6-3, 4-6, 7-6 (5). Finalni susret trebao se igrati u nedjelju no prebačen je za ponedjeljak zbog kiše.

TEHERAN - Međunarodna federacija u dizanju utega (IWF) kaznila je Iranski dizački savez sa 400.000 dolara nakon što je devet od 11 iranskih reprezentativaca bilo pozitivno na doping testu uoči početka Svjetskog prvenstva u Dominikanskoj Republici. Dok ne plati kaznu Iranski savez je suspendiran i niti jedan iranski dizač utega nema pravo nastupa na međunarodnim natjecanjima. Iran je odustao od nastupa na predstojećem SP nakon što je otkriveno da je devet reprezentativaca bilo pozitivno. Iranski olimpijski odbor najavio je da će spomenuti dizači utega biti kažnjeni ukoliko budu pozitivni i na tzv. B-testu. Među onima koji su bili pozitivni nema svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Hosseina Rezazadeha. SP u dizanju utega održava se u Santo Domingu (Dominikanska Republika) od 29. rujna do 7. listopada.

LONDON - Najbolji igrač golfa na svijetu, Amerikanac Tiger Woods i ovoga tjedna zauzima broj jedan na svjetskoj ljestvici. Woods vodi s prosjekom 23.20, na drugo mjesto je skočio njegov sunarodnjak Jim Furyk (8.82), dok je do sada drugoplasirani Phil Mickelson (8.58), pao na na treću poziciju.

LAUSANNE - Marijuana će i nadalje biti na "crnoj listi" zabranjenih supstanci Svjetske anti-doping agencije (WADA) unatoč burnoj raspravi na sastanku te agencije u Lausannei o svrhovitosti zabrane budući da se ne radi o sredstvu koje pospješuje učinak sportaša. Glavni zagovornik micanja kanabisa sa "crne liste" bio je član Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) i predsjednik Španjolskog atletskog saveza Jose Maria Odriozola koji je ustvrdio da međunarodni i nacionalni savezi troše previše vremena i novca za supstancu koja po svom učinku nije doping, već upravo suprotno. Stav da marijuana ostane među doping-sredstvima branio je WADA-in direktor znanstvenog programa Olivier Rabin, koji je kazao da kanabis mora ostati na listi jer šteti zdravlju sportaša, u suprotnosti je sa duhom sporta i ipak pomaže u postizanju boljih rezultata. Kanabis je listi WADA-e od 2004.

PARIZ - Francuski tenisač Anthony Dupuis dobio je dvoipolmjesečnu zabranu igranja jer je bio pozitivan na doping-testu, no čelnici Međunarodnog teniskog saveza (ITF) nisu ga kaznili uobičajenom dvogodišnjom suspenzijom jer su utvrdili da je Francuz zaboravio prijaviti lijek za astmu koji je sadržavao nedopuštene sastojke. Dupuis (33) je bio pozitivan na salbutamol na doping-testu u svibnju tijekom challengera u Tunisu, a naknadno je Francuz priložio poveću dokumentaciju o svojim problemima sa astmom, pa je kažnjen samo zbog "zaboravnosti". Dupuis je trenutno na 166. mjestu ATP ljestvice, a najbolji renking karijere mu je 57. mjesto iz 2001. Suspenzija mu je započela retroaktivno još u kolovozu, pa će opet moći igrati od 11. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙