FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. rujna 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 22. rujna 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

OSIJEK - U sklopu pripremnih radnji za organizaciju UEFA EURO 2012. danas je Hotelu "Osijek" potpisan ugovor između Grada Osijeka i UEFA-a, UEFA-e i Športskih objekata te UEFA-e i Zračne luke Osijek. U ime Grada Osijeka ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika Gordan Matković, koji je istaknuo kako je "Osijek oduvijek bio dobar domaćin, a ako Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju europskog prvenstva u nogometu bit će to velika prilika da se promovira Osijek i Županija u turističkom i gospodarskom smislu".

Dodao je kako je Osijek koji je već jedno veliko gradilište svjestan da se infrastruktura i prometnice moraju do 2012. godine maksimalno urediti i izgraditi. Za obnovu i adaptaciju osječkog stadiona država će osigurati 30-tak milijuna eura, kazao je Matković, te naglasio značenje razvoja hotelsko ugostiteljske ponude u Gradu. Kako je istaknuto potpis od strane UEFA-e uslijedit će ako kandidatura za organizaciju EUFA EURO 2012.godine bude prihvaćena. U sklopu posjeta Hrvatskoj i Mađarskoj, Osijek će 27. rujna posjetiti česteročlana inspekcija Europske nogometne federacije, a tada će biti predstavljen cjelovit projekt kandidature grada za sudjelovanje u organizaciji Europskog nogometnog prvevstva 2012. godine.

ZAGREB - Australski vozač Formule 1 Mark Weber održao je u Zagrebu konferenciju za tisak na kojoj je podržao akciju Allianza, inače sponzora njegove F1 momčadi Williams, pod nazivom "Prijatelj u prometu" s ciljem edukacije mladih vozača i smanjenja broja nesreća u prometu.

Po prvi puta sam u Hrvatskoj i sve izgleda divno. Odazvao sam se akciji Allianza jer znam da i u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu, postoji problem sigurnosti u prometu, a napose se povećava broj nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači. Brzina je glavni faktor u poslu s kojim se ja bavim, koji će mnogi nazvati opasnim, no to je ipak kontrolirana opasnost dok ste svakodnevno u prometu izloženi bezbrojnim opasnostima. Otkad mi je u Australiji poginuo brliski priojatelj, sasvim drugačije i opreznije pristupam vožnji izvan pista. Navest ću vam podatak da je moj prijatelj i sunarodnjak Michael Doohan bio pet puta prvak svijeta u motociklizmu, no nikad nije vozio motocikl na 'običnoj' cesti, kazao je 30-godišnji Weber, inače tek treći Australac koji je osvajao bodove u Formuli 1.

MOSKVA - Nakon prvoga dana polufinalnog dvoboja Davis Cupa za tenisače Rusija u Moskvi vodi protiv SAD-a sa 2-0. Rusi su izabrali zemljanu podlogu na kojoj su Marat Safin i Mihail Južnji bili bolji od Andyja Roddicka, odnosno Jamesa Blakea. Safin je svladao Roddicka sa 6-4, 6-3, 7-6 (5), dok je Južnji bio bolji od Blakea sa 7-5, 1-6, 6-1, 7-5.

BUENOS AIRES - Teniska reprezentacija Argentine povela je protiv Australiej u polufinalu Davis Cupa sa 1-0. U prvom dvoboju meča koji se igra na zemlji u Buenos Airesu David Nalbandian je svladao Marka Philippoussisa sa 6-4, 6-3, 6-3. U drugom dvoboju igat će Jose Acasuso i Lleyton Hewitt.

SARAJEVO - Blaž Slišković ostaje izbornikom nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je legendarni igrač u petak promijenio svoju odluku o ostavci danoj nakon poraza u Zenici od Mađarske (1:3). Slišković je tada odlučio otići nakon iznimno uvrijedljivog skandiranja iz gledališta zeničkog stadiona.

"Obećao sam da ću otići ukoliko iz prve dvije utakmice ne uzmemo svih šest bodova, a bilo je stvarno ružno protiv Mađara. Ostajem jer su me ljudi iz Saveza uvjerili da imam njihovu beuzvjetnu podršku", kazao je Slišković.

Izvršni odbor NS Bosne i Hercegovine je prošli tjedan odbio prihvatiti Sliškovićevu ostavku, procijenivši da se još uvijek može izboriti nastup na EURU 2008. U kvalifikacijama BiH se natječe u skupini sa ekipama Grčke, Turske, Norveške, Mađarske, Malte i Moldavije, protiv koje i igraju sljedeću utakmicu 7. listopada. Slišković je na položaju izbornika od 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙