FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo grada Zagreba o kupnji nekretnina

ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Poglavarstvo grada Zagreba na današnjoj je sjednici radi uređenja klizišta u Grmoščici od jednog građanina otkupilo nekretninu - dvoipolsobni stan od 75,31 četvornog metra te zajedničke dijelove zgrade s pripadnim dijelom zemljišta za 313.807 eura.
ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Poglavarstvo grada Zagreba na današnjoj je sjednici radi uređenja klizišta u Grmoščici od jednog građanina otkupilo nekretninu - dvoipolsobni stan od 75,31 četvornog metra te zajedničke dijelove zgrade s pripadnim dijelom zemljišta za 313.807 eura.

Vlasnik te nekretnine je Miroslav Habek, koji godinu dana gradu nije htio prodati svoju nekretninu dok nije uspio dobiti cijenu koja bi mu odgovarala.

Na novinarski upit nakon sjednice Poglavarstva kako je moguće da netko za 75,31 četvorni metar stana od grada dobije tolik novac gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da je grad mogao platiti vlasniku koliko traži ili čekati godinu, dvije ili tri uređenje klizišta u Grmoščici na što građani čekaju 20 godina. Rekao je da je u taj projekt do sada uloženo 30 milijuna kuna.

Naveo je da je Habek za tu nekretninu dobio 30.000 eura više od drugih jer ima dobra odvjetnika koji je nekoć radio u gradskim službama i da je grad još čekao, dobio bi još višu cijenu. Odlučili smo to kupiti i urediti to klizište, rekao je Bandić. Dodavši da će slično trebati postupiti u još dosta situacija, poručio je građanima da ne ucjenjuju grad, podsjetivši da grad čeka i uređenje klizišta na Trešnjevci te da on kao gradonačelnik nikada nije po visokoj cijeni od privatnika kupovao zemlju, već je kupovao jeftinije, a prodavao skuplje.

Pročelnica Ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu grada Ninoslava Zeković je rekla da je Habek u 51,52 posto suvlasnik te nekretnine te da grad ne može urediti klizište u Grmoščici dok ne poruši tu zgradu.

Poglavarstvo je odlučilo zamijeniti nekretninu između grada i države po načelu jedan za jedan u Krajiškoj 20 s Vlaškom 87. Grad Zagreb će u vlasništvo države prenijeti uličnu četverokatnu tvorničku zgradu i dvorišnu trokatnu zgradu u Krajiškoj 20, a država gradu bivšu Vojnu bolnicu (šest zgrada i dvorište) u Vlaškoj 87.

Grad će tako steći vlasništvo nakretnine u Vlaškoj 87 u koju će se smjestiti srednje škole u Gundulićevoj 12 i 12/1, te Varšavskoj 1 i 7, odnosno u nekretninama koje su Vladinom odlukom 1997. vraćene u vlasništvo Družbi sestara milosrdnica "Sv. Vinka" iz Zagreba, oduzetoj za vrijeme komunističke vlasti. Grad će odlučiti hoće li u taj prostor moći smjestiti još neke škole, rečeno je novinarima.

Novinari su Bandića pitali i za sudbinu kina "Europe", a gradonačelnik je odgovorio da ne će biti prenamjene djelatnosti, poručivši filmašima neka mirno spavaju i da ne potpisuju peticiju za spašavanje kina. Rekao je da su Kinematografi gradu kino "Europu" ponudili za nešto više od 3,300.000 eura i da grad ne će platiti tu cijenu.

"Očekujemo razumnu ponudu Kinematografa, o kojoj ćemo se opet očitovati, jer je grad zainteresiran za kupnju toga kina", poručio je Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙