FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo odobrilo ZOV-u 20 milijuna kuna

ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva na današnjoj sjednici su odobrili 20 milijuna kuna kapitalne potpore trgovačkom društvu Zagrebačke otpadne vode (ZOV) d.o.o.
ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva na današnjoj sjednici su odobrili 20 milijuna kuna kapitalne potpore trgovačkom društvu Zagrebačke otpadne vode (ZOV) d.o.o.

Po ugovoru o koncesiji za izgradnju Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda između Grada (CUPOVZ) i ZOV-a, Grad ima obvezu podmiriti iznos koji nedostaje u slučaju da se ne mogu osigurati dovoljna sredstava od prikupljene naknade za odvodnju otpadnih voda.

Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo je na konferenciji za novinare nakon sjednice ustvrdio da postoje problemi u naplati vode i odvodnje. ZOV je, naime, podnio zahtjev Gradu za podmirenje 151 milijun kuna dospjelih, a nepodmirenih računa do 31. kolovoza.

"Naplativost nam je 80 posto, no problem je u tome što sudski procesi vezani uz tužbe za neplatiše traju i po šest mjeseci", rekao je Prežigalo odgovarajući na pitanje hoće li Grad tužiti velike tvrtke-neplatiše.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da se mjesečno za ZOV 'ubere' sedam do osam milijuna kuna manje od predviđenog iznosa i dodao da to pitanje "treba strateški riješiti". "Pročišćivač je najveća investicija ekološke infrastrukture i moramo je zajednički platiti kao što je to bio i slučaj sa sanacijom odlagališta otpada na Jakuševcu", naveo je Bandić.

Zamjenik gradonačelnika zadužen za gospodarstvo Ivo Jelušić je rekao da će vrijednost pročišćivača doseći 200 milijuna eura te objasnio da je prvotni iznos od 175 milijuna eura povećan zbog sanacije Glavnog odvodnog kanala (GOK-a), što isprva nije bilo predviđeno, te proširenja kapaciteta biološkog pročišćivača.

Grad Zagreb će, današnjom odlukom Poglavarstva, uskoro prvi uvesti socijalne kartice u okviru sustava "e-zdravstva". Tako će se najsiromašnijim Zagrepčanima omogućiti da bez troškova i puno brže nego dosad prijeđu postupak u ostvarivanju socijalnih prava, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar i dodao kako će to i Gradu omogućiti bolju kontrolu vrsta pomoći na koju korisnici imaju pravo.

"Zagreb je grad s najviše socijalnih prava, a sada treba ići ka tome da pomoć dobiju oni kojima je najpotrebnija", kazao je Bandić.

Gradsko poglavarstvo je današnjim zaključkom prihvatilo partnerstvo s udrugom "Krila- terapijsko jahanje" koja provodi terapiju za osobe s invaliditetom. Osim novčane potpore, Grad će se pobrinuti i za novi prostor za tu udrugu planiran na lokaciji nekadašnje tvornice "Imes", najavila je zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Ljiljana Kuhta- Jeličić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙