FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 27. rujna

ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 27. rujna.
ZAGREB, 27. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 27. rujna.

KIJEV - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji boravi u Ukrajini povodom obilježavanja 65. godišnjice masakra u Babij Jaru, gdje su nacisti u rujnu 1941. u samo dva dana ubili 33.771 Židova, sastat će se s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom i izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom. Zatim će nazočiti ceremoniji odavanja počasti žrtvama u Babij Jaru, a nakon toga će sudjelovati na Međunarodnom forumu pod nazivom "Pustite moj narod da živi". Međunarodni forum u Kijevu drugi je takav forum koji omogućava svjetskim čelnicima da se osobno uključe u širenje znanja o holokaustu te u borbu protiv bilo kojeg oblika antisemitizma, rasizma i ksenofobije.

WASHINGTON - Deseteročlano izaslanstvo Hrvatskog sabora i MORH-a na čelu s voditeljem saborske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimirom Ćosićem nastavlja višednevni posjet Sjedinjenim Državama.

DEN HAAG - Haški sud donijet će presudu bivšem političkom čelniku bosanskih Srba Momčilu Krajišniku koji je optužen za genocid i zločine protiv čovječnosti počinjene protiv Bošnjaka i Hrvata tijekom rata u BiH 1992.-95. Suđenje Krajišniku (61), kojega se tereti i za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu etničkog čišćenje dijelova BiH, počelo je 3. veljače 2004.

TIRANA - Sastanak ministara obrane zemalja jugoistočne Europe (Southeastern Europe Defence Ministerial - SEDM) na kojem će kao gost nazočiti crnogorski premijer Milo

Đukanović. Hrvatsko izaslanstvo predvodit će ministar obrane Berislav Rončević, a na skupu će sudjelovati i američki ministar obrane Donald Rumsfeld. SEDM je inicijativa za regionalnu suradnju na području obrane, pokrenuta na sastanku ministara obrane u Tirani u ožujku 1996. godine, a članice SEDM-a su: Albanija, Bugarska, Grčka, Italija, Makedonija, Rumunjska, SAD, Slovenija, Turska, Ukrajina i Hrvatska.

BRUXELLES - Glavni pregovarač Irana za nuklearna pitanja Ali Laridžani sastat će se s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom. Laridžani i Solana će razgovarati o spremnosti Teherana da obustavi obogaćivanje urana u zamjenu za niz gospodarskih i diplomatskih mjera i obvezu velikih sila da mu ne uvedu sankcije Vijeća sigurnosti UN-a.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastat će se s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom i afganistanskim kolegom Hamidom Karzaijem.

DEŽURNI UREDNICI

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Srđan Baković, Duška Gerić Koren

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙