FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 9. rujna do ponedjeljka 11. rujna

ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Najava događaja iz svijeta od subote 9. rujna do ponedjeljka 11. rujna.
ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Najava događaja iz svijeta od subote 9. rujna do ponedjeljka 11. rujna.

SUBOTA, 9. rujna

--------------------

ZAGREB - Drugi dan konferencije "Izazovi regionalne suradnje u 2007. i 2008." u organizaciji Pakta za stabilnost za jugoistočnu Europu koja se održava u Zagrebu.

Drugog dana sudionicima konferencije obratit će se između ostalih specijalni koordinator Pakta za stabilnost za jugoistočnu Europu Erhard Busek i šef delegacije Vincent Degert (9,00 sati, zgrada HAZU, Preporodna dvorana, Opatička 18).

Ta dvodnevna međunarodna konferencija okupila je 150 sudionika iz jugoistočne Europe, Europske unije, međunarodnih organizacija i zaklada koji razgovaraju na temu europske integracije zemalja jugoistočne Europe, u kojoj se nadopunjuju potreba za regionalnom suradnjom s individualnim pristupom država Europskoj uniji.

Konferencija se održava u sklopu hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

BERLIN - Papa Benedikt XVI posjetit će Njemačku (do 14. rujna). Benediktu XVI je to drugi apostolski posjet Njemačkoj, prvi je bio u kolovozu 2005. godine kada je sudjelovao na Svjetskom danu mladih u Koelnu.

Ovaj put u Njemačku obuhvatit će posjete Muenchenu, Alottingu i Regensburgu.

PEKING - Kina obilježava 30. obljetnicu od smrti Mao Tse-Tunga.

HELSINKI - Počinje summit EU-Kina i EU-Južna Koreja. Europski i kineski čelnici razmatrat će u subotu u Helsinkiju ukupne bilateralne odnose te niz međunarodnih pitanja, s posebnim naglaskom na mogućnosti za daljnje jačanje suradnje, ponajprije gospodarske.

NEDJELJA, 10. rujna

--------------------------

CRNA GORA - Prvi parlamentarni izbori u neovisnoj Crnoj Gori održat će se u nedjelju 10. rujna a oko 480 tisuća registriranih birača trebalo bi izabrati 81 zastupnika iz sedam koalicija, četiriju stranaka i skupina građana.

KHARTOUM - Očekuje se početak suđenja američkom novinaru hrvatskog podrijetla Paulu Salopeku, novinaru slobodnjaku koji je radio za National Geographic. Salopek, njegov vozač i prevoditelj optuženi su za špijunažu, lažno informiranje i ulazak u Sudan bez viza.

PONEDJELJAK, 11. rujna

------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će u ponedjeljak u dvorani Ante Starčevića Hrvatskog sabora u 10.00 sati predsjednika Nacionalnog vijeća Švicarske Konfederacije Claudea Janiaka u sklopu uzvratnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Šeks i Janiak dat će nakon susreta izjave za novinare u 10.45 sati u Plavom salonu Hrvatskog sabora.

Janiak će se prilikom posjeta Hrvatskoj sastati i s drugim visokim hrvatskim dužnosnicima.

SOFIJA - Kontaktna skupina za Kosovo (SAD, Rusija, Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Italija), izaslanik glavnog tajnika UN-a za pregovore o konačnom statusu za Kosovi Martti Ahtisaari, predstavnici EU-a, NATO-a, EU-a, Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) te predstavnici zemalja iz regije okupit će se u Sofiji na poziv bugarskog ministra vanjskih poslova Ivaila Kalfina.

Hrvatsku će predstavljati državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević.

SJEDINJENE DRŽAVE - Obilježavanje pete obljetnice terorističkih napada na Svjetski trgovački centar i Pentagon 11. rujna 2001.

HAVANA - Počinje summit nesvrstanih koji okuplja 115 država.

PODGORICA - Očekuju se rezultati općih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙