FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 8. rujna

ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 8. rujna.
ZAGREB, 8. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 8. rujna.

ZAGREB - Prvi dan dvodnevne međunarodne konferencije "Izazovi regionalne suradnje u 2007. i 2008." na kojoj će 150 sudionika iz jugoistočne Europe, Europske unije, međunarodnih organizacija i zaklada razgovarati na temu europske integracije zemalja jugoistočne Europe, u kojoj se nadopunjuju potreba za regionalnom suradnjom s individualnim pristupom država Europskoj uniji. Sudionike konferencije, koja se održava u sklopu hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), pozdravit će hrvatski premijer Ivo Sanader, koji će govoriti o hrvatskoj ulozi i odgovornosti u jugoistočnoj Europi (zgrada HAZU, Preporodna dvorana, Opatička 18)

ZAGREB - Izaslanica Europskog parlamenta Doris Pack održat će u okviru ljetne škole DAAD-a (Njemačke službe za akademsku razmjenu), koja se održava od 3. do 17. rujna na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu predavanje na temu "Razvoj kvalitete i obrazovni standardi u Europi - koncepti i metode"(Izjave za novinare su u 9,00 sati, Učiteljski fakultet, Savska 77, 3. kat, dekanat; predavanje je u 9,30 sati, soba 206).

Ljetna škola je pripremni korak u projektu osnivanja međunarodnog njemačko-hrvatskog Centra za europsku izobrazbu u suradnji sveučilišta u Muensteru u Zagrebu. Pack će u budućnosti surađivati kao savjetnica Centra i kao predavačica u okviru master studija za savjetovanje i menadžment u europskom obrazovanju.

BEČ - Osmi dvodnevni krug tehničkih pregovora Beograda i Prištine, na kojem će međunarodni posrednici pokušati približiti stajališta dvaju izaslanstava o decentralizaciji te ljudskim pravima i zaštiti manjina

na Kosovu završava u bečkoj palači Kinsky. Po završetku razgovora najavljena je tiskovna konferencija.

SVEMIRSKI CENTAR KENNEDY, Florida - NASA će ponovno pokušati lansirati svemirski shuttle Atlantis prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙