FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 17. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VRBOVEC - Općina Gradec, nedaleko Vrbovca, obilježila je danas Dan općine, a tom je prigodom puštena u rad crpna stanica s postrojenjem lokalnog vodovoda, ukupne vrijednosti od milijun kuna. Sredstva za tu investiciju osigurale su Zagrebačka županija i Općina Gradec. Mjesni vodovod koristi 300-tinjak kućanstava. U sklopu Dana općine Gradec svečano je obilježena i 100. obljetnica Osnovne škole u Hagnju. Svečanost stoljeća škole prati i prigodna publikacija iz koje se vidi da je prvi učitelj Opće pučke škole u Hagnju bio Đuro Radanović, a školu je pohađalo 86 učenika.

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka (PUZ) potvrdila je danas kako je jedna od osoba koja je sinoć pucala na parkiralištu ispred trgovačkog centra King Cross u Zagrebu, policajac, koji je u vrijeme tog događaja bio izvan službe. Sinoć oko 18,20 sati na području Črnomerca, u Škorpikovoj, na parkiralištu ispred King Crossa, prilikom verbalnog sukoba zbog parkirališnog mjesta, oštećeni hrvatski državljanin (1965.) izašao je iz svog vozila marke Mazda 323, zagrebačkih registracijskih oznaka, i prišao vozilu marke Peugeot zagrebačkih registracijskih oznaka, u kojem se nalazio policijski službenik izvan službe. Vozač Mazde počeo je udarati po staklu prednjih lijevih vrata osobnog automobila u kojem se nalazio osumnjičeni, nakon čega je i otvorio vrata Peugeota, te se, na upozorenje osumnjičenog da je naoružan, nije htio odmaknuti od vozila. Osumnjičeni je potom kroz otvorena vrata svog vozila, iz pištolja za sada neutvrđene marke i kalibra, najvjerojatnije u cilju zastrašivanja, ispalio jedno streljivo, pogodivši lijevu stranu glave oštećenoga, navodi policija.

KNIN - Kninska policija privela je jučer u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku 32-godišnjeg muškarca iz Knina, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i minsko-eksplozivnih tvari te tri kaznena djela prijevare, izvjestila je danas Policijska uprava Šibensko-kninska. Policija navodi kako je pretragom osumnjičenikove kuće u cisterni za lož ulje pronađena znatna količina eksploziva i streljiva, zaostala od vremena Domovinskog rata. Dežurni službenici u Operativnom dežurstvu policijske uprave napomenuli su kako u interesu daljnje istrage ne mogu reči koje su količine eksploziva u pitanju.

ZAGREB - Promet je na većini cesta slabe gustoće i teče bez zastoja, a kolnici su mjestimice mokri i skliski na području Istre, Hrvatskog primorja, Gorskog kotara, Like i Dalmacije, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub. Magla ponegdje smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Ima je i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Ravna Gora do vijadukta Severinske Drage. Zabrana prometovanja za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona vrijedi danas od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Zabrana ne vrijedi na autocestama. Na većini graničnih prijelaza nema čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙