FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - I krave se izražavaju različitim naglascima, tvrdi skupina britanskih seljaka, a fonetičari kažu da ta ideja i nije tako nevjerojatna kao što se čini na prvi pogled. Lloyd Green iz jugozapadnog dijela Engleske jedan je od onih koji je primjetio taj neobični fenomen. Green je kazao da je puno vremena proveo sa svojim kravama te da "one definitivno 'muču' naglaskom iz Somerseta". Dodao je da je razgovarao o tome i s drugim poljoprivrednicima i da su oni također primjetili sličnu pojavu u svojim stadima.

NEW YORK - Dvojici prijatelja koji zajedno studiraju trebala su 24 sata da se provezu svim pravcima podzemne željeznice u New Yorku, u želji da sruše rekord u najbržem putovanju. Donaldu Badaczewskom (24) i Mattu Greenu (26) trebala su 24 sata da se provezu čitavom mrežom (26 pravaca i oko 1.100 km), a sa sobom su ponijeli tek vodu i grickalice, od srijede do četvrtka rano ujutro. No njihov uspjeh neće biti zabilježen u Guinnessovoj knjizi rekorda koja zahtijeva da se kandidati zaustave na svakoj od 468 postaja, pa tako rekord koji je uspostavljen prije 8 godina ostaje 25 sati i 11 minuta.

MUMBAI - Restoran u indijskom poslovnom središtu Mumbaiu pristao je izbaciti iz svog naziva riječ Hitler nakon oštrog pritiska Izraela i malobrojne lokalne židovske zajednice. "Hitlerov prolaz", otvoren prošlog tjedna i ukrašen svastikama i Hitlerovim posterima, isprva je odbio promijeniti ime, no u četvrtak su sporni ukrasi prekriveni platnom. Naziv restorana i izvješeni posteri razljutili su židovsku zajednicu koja kaže da će se boriti protiv svakog pokušaja "rehabilitacije Hitlera".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙