FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 16. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Grad Opatija osvojio je srebrnu, a Etno-selo Skradinski Buk brončanu nagradu na sinoćnjoj završnoj svečanosti dodjele prestižne međunarodne nagrade "Entente Florale - Zlatni cvijet Europe 2006", koju je u njemačkom Bad Saeckingenu dodijelila Europska asocijacija za cvijeće i okoliš (AEFP), pod pokroviteljstvom EU-a. Opatija je srebrnu nagradu osvojila u kategoriji gradova, a Etno-selo Skradinski Buk (Nacionalni park Krka) u kategoriji mjesta, priopćio je predsjednik Uprave AEFP-a za Hrvatsku Vojko Pleština kojemu je, kao voditelju hrvatskog izaslanstva, pripala čast da dodijeli posebnu nagradu "dr. Lucija Čikeš" koja je ove godine pripala irskom mjestu Aughrim. Izvanredne rezultate hrvatski kandidati Opatija i Skradinski Buk osvojili su u konkurenciji preko 5800 prijavljenih kandidata iz 12 europskih zemalja.

VODICE - Nakon provedenog očevida i kriminalističke obrade šibenska policijska uprava izvijestila je danas da je 75-godišnji Vodičanin P. Z. jučer tupim predmetom zadao smrtonosne ozljede svojoj supruzi, 72-godišnjoj J. Z., nakon čega je počinio samoubojstvo vješanjem. Njihova su mrtva tijela pronađena jučer oko 12 sati u obiteljskoj kući u Vodicama.

ZAGREB - Promet je na većini cesta umjerene gustoće, a pojačan je na glavnim cestama koje iz smjera mora vode ka unutrašnjosti. Na južnom ulazu u tunel Sveti Rok kolona je duga oko 2 km. Vozače HAK upozorava na mokre i skliske kolnike u većem dijelu zemlje. Zbog magle koja smanjuje vidljivost na dionici autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do vijadukta Severinska Draga, i dionici autoceste A1, Split-Zagreb, od Bosiljeva do tunela Mala Kapela, treba voziti opreznije. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙