FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 15. rujna

ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. rujna.

VARAŽDIN - Prehrambena industrija Vindija iz Varaždina otvorit će najsuvremeniju Tvornicu stočne hrane u regiji - Biodar, investiciju vrijednu više od 135 milijuna kuna. Kapacitet tvornice je do 200.000 tona stočne hrane godišnje. Tvornica Biodar je orijentirana na proizvodnju krmnih smjesa za vlastiti tov i uzgoj peradi, za snabdijevanje Vindijinih proizvođača mlijeka, ali i za komercijalne potrebe tržišta s asortimanom smjesa i premiksa za hranidbu svih vrsta i kategorija domaćih životinja. (9,30 sati).

ZAGREB - Predstavnici mađarske Agencije za poticanje ulaganja i trgovine, Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske i Mađarsko-hrvatske trgovinske komore na susretu s novinarima najavit će nastup mađarskih tvrtki u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma te tradicionalni hrvatsko-mađarski poslovni skup (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Udruženje prerađivača plastike i gume Hrvatske gospodarske komore, europsko udruženje proizvođača polimera PlasticsEurope i GIZ Grozda Plasttehnike Slovenije, organizatori su okruglog stola pod nazivom "Polimeri otpad i energetska učinkovitost". Na skupu će biti prikazani europski trendovi u korištenju polimernih materijala u kontekstu energetske učinkovitosti te mogućnostima energetske upotrebe polimernih materijala u Sloveniji i Hrvatskoj u skladu s trendovima u EU (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Udruženje obrtnika Zagreba i Udruga inovatora Hrvatske potpisat će ugovor o poslovnoj suradnji koji ima za cilj ojačati suradnju u području komercijalizacije inovacija i drugih djelatnosti koje pridonose razvitku i unapređenju obrtništva i inovatorstva (10,30 sati, Udruženje obrtnika Zagreb, Mažuranićev trg 13).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine ostvareno 4 posto više turističkih dolazaka i 4 posto više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine u komercijalnim smještajnim objektima, objavio je Državni zavod za statistiku. Samo u srpnju u Hrvatskoj je u komercijalnim smještajnim objektima broj dolazaka turista bio veći za 1 posto, a broj noćenja turista za 3 posto u odnosu na srpanj prošle godine. Ukupno je u prvih sedam mjeseci ove godine registrirano 5,7 milijuna turističkih dolazaka, od čega 4,7 milijuna gostiju iz inozemstva te 999 tisuća domaćih turista, kojih je bilo 12 posto više nego u isto doba lani, dok je kod stranih gostiju zabilježen porast od 2 posto. Realizirano je ukupno 27,7 milijuna noćenja, od čega 87,9 posto stranih gostiju, a su 12,1 posto domaćih turista. Od siječnja do srpnja 2006. u odnosu na isto razdoblje 2005. noćenja domaćih turista veća su za 10 posto, a stranih za 4 posto.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u srpnju ove godine u odnosu na lipanj porasla je 9,2 posto, dok je u odnosu na srpanj prošle godine povećana za 4,4 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Industrijska proizvodnja u Zagrebu u prvih sedam mjeseci ove godine bila je za 1,3 posto veća nego u istom razdoblju lani. Proizvodnja u prerađivačkoj industriji, koja čini 81,72 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, porasla je u srpnju u odnosu isti mjesec 2005. za 3,4 posto. U prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zagrebačka prerađivačka industrija zabilježila je rast od 1,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙