FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 8. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 8. rujna.
ZAGREB, 7. rujna 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 8. rujna.

DUBROVNIK - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) po peti put organizira Međunarodnu konferenciju o poticanju izvoza, koja će u Dubrovniku okupiti hrvatske izvoznike, predstavnike stranih izvoznih banaka i izvozno-kreditnih agencija te domaće i inozemne stručnjake iz područja financiranja i osiguranja izvoza. (9,00 sati) U sklopu konferencije HBOR će potpisati i Sporazum o suradnji s češkom izvozno-kreditnom agencijom EGAP te Osnovni ugovor o kreditu s Komercijalnom bankom iz Budve. (13,00 sati, Hotel Grand Villa Argentina)

GUDOVAC - U Gudovcu kod Bjelovara otvara se, u nazočnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića, Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, vodeći stočarski i poljoprivredni sajam u zemlji. Sajam se održava do 10. rujna, okupit će više od 400 izlagača iz 16 hrvatskih županija i deset stranih zemalja, a očekuje se da će ga obići više od 50 tisuća posjetitelja. U sklopu sajma održat će se "Kon-tur", sajam kontinentalnog turizma, na kojem će se predstaviti 40-tak izlagača. (10,00 sati, Sajamski prostor Gudovac, Ante Starčevića 8)

PLOMIN - TE Plomin d.o.o., tvrtka u zajedničkome vlasništvu osnivača Hrvatske elektroprivrede i njemačke tvrtke RWE Power AG, obilježava desetu godišnjicu osnivanja, a svečanosti će prisustvovati i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. Ta tvrtka upravlja drugim blokom plominske termoelektrane. Plomin 2 godišnje osigurava oko 12 posto hrvatske proizvodnje električne energije. Ukupno je do sredine 2006. godine u mrežu isporučeno oko 8,2 milijuna megavatsati struje (TE Plomin, Plomin bb, u 10 sati)

ZAGREB - Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) predstavit će dio CARDS projekta "Transparentnost žalbenog postupka temelj antikorupcijskog djelovanja", odnosno ostvarivanja potpune transparentnosti u postupku pravne zaštite kod javne nabave. (11,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) trebale bi biti otvorene ponude za kupnju 79,59 posto dionica Dalmacijavina te 97,78 posto dionica imotskog Trimota. Dionice obiju tvrtki ponuđene su po nominalnoj cijeni, pri čemu početna cijena za 618.794 dionica Dalmacijavina iznosi 12,3 milijuna kuna, a za 171.127 dionica imotske tekstilne industrije Trimot 61,6 milijuna kuna. (14,00 sati, HFP, Ivana lučića 6)

ZAGREB - Hrvatske vode organiziraju radionicu na kojoj će predstaviti osnovne informacije i provedbu CARDS 2003 projekta "Usklađivanje hrvatskog zakonodavstva na području upravljanja vodama s pravnom stečevinom Europske unije". (9,00 sati, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220)

ZAGREB - Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) najavit će na konferenciji za novinare 7. godišnju konferenciju, koja će se održati u Dubrovniku od 21. do 23. rujna. (10,00 sati, Podravka, Hebrangova 32-34)

ZAGREB - Ukupni promet u trgovini na malo u Hrvatskoj je u srpnju nominalno porastao za 12,2 posto u odnosu na lipanj, dok je realni porast iznosio 13,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini, u srpnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, u maloprodaji se bilježi nominalni rast od 14,1 posto, dok je realni porast iznosio 11,1 posto. Podaci Zavoda pokazuju i da je u prvih sedam mjeseci ove godine promet u trgovini na malo nominalno povećan za 9,6 posto, a realno za 6,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveće povećanje prometa na mjesečnoj razini - u srpnju u odnosu na lipanj, ostvareno je u trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima i iznosio je 19,1 posto, te u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima, za 16 posto.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u kolovozu u odnosu na srpanj u prosjeku bile više za 0,2 posto, a u odnosu na kolovoz lani u prosjeku su povećane za 3,1 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih osam mjeseci ove godine, cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima, prosječno su povećane za 3,4 posto. Gledajući po djelatnostima najveći porast cijena u kolovozu u odnosu na srpanj zabilježen je u proizvodnji proizvoda od metala, osim strojeva i opreme (1,2 posto) i proizvodnji hrane i pića (0,8 posto). Najveći pak pad cijena zabilježen je u proizvodnji radiotelevizijskih i komunikacijskih aparata i opreme (1,6 posto) te proizvodnji medicinskih, preciznih i optičkih instrumenata i satova (1,5 posto).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙