FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu počeo vojni sastanak NATO-a

SPLIT, 4. rujna 2006. (Hina) - U Splitu je danas počeo međunarodni vojni sastanak NATO-a koji se bavi informatičko-komunikacijskim pitanjima.
SPLIT, 4. rujna 2006. (Hina) - U Splitu je danas počeo međunarodni vojni sastanak NATO-a koji se bavi informatičko-komunikacijskim pitanjima.

Skup, pod službenim nazivom '31 NDAG Meeting with Partners", trajat će do 9. rujna.

Nakon dobrodošlice, koju je predstavnicima 15 zemalja i Partnerstva za mir uputio splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, skup je otvorio državni tajnik Mate Ratoteg koji je, uz ostalo, rekao da Hrvatska nastavlja s prestrojavanjem svog obrambenog sustava ispunjavajući ciljeve i zahtjeve koji su zadani strategijom obrane.

"Razvija se obrambeni sustav koji će osigurati mir i stabilnost RH u promijenjenom sigurnosnom okruženju. Modernizacija sustava obrane izvodi se postupno, a glavni je cilj postići da Oružane snage RH budu u potpunosti kompatibilne s NATO-om. Zato je modernizacija oružanog sustava Hrvatske i njegova sukladnost s NATO-ovim standardima vrlo visok prioritet u cjelovitom procesu transformiranja Oružanih snaga RH", rekao je Ratoteg.

Skup NATO-a i Partnerstva za mir, koji je danas počeo u Splitu, bavi se, kako je rečeno, semantičkom interoperativnosti informatičko-komunikacijskih sustava zemalja članica NATO-a i Partnerstva za mir kako bi se moglo razmjenjivati podatke i pretvarati ih u informacije i znanje.

Nakon plenarnog sastanka sudionici ovog međunarodnog skupa razdvojili su se u tri radne skupine u kojima se razmatraju različiti aspekti i strategije podataka. Na završnom plenarnom skupu, koji će se održati u petak, bit će doneseni zaključci.

Inače, ovakvi vojni sastanci NATO-a održavaju se tri puta godišnje od čega jedanput u zapovjedništvu NATO-a u Bruxellesu i dva puta u organizaciji zemalja NATO-a ili članica Partnerstva za mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙