FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 2. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 2. rujna 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader i slovenski premijer Janez Janša zajedno će u subotu popodne obići područje uz nasip na Muri između Svetog Marina i Hotize, potvrđeno je iz hrvatske Vlade. Dvojica premijera će se u 15 sati sastati na početku nasipa na lijevoj strani Mure, otprilike 500 metara od malograničnog prijelaza Hrvatske i Slovenije. Nakon pregleda nasipa predviđene su izjave za medije.

BAGDAD - Najmanje 32 osobe, među kojima 14 šijitskih hodočasnika iz Indije i Pakistana, ubijene su u subotu u nizu napada u Iraku, izjavili su izvori u snagama sigurnosti. Jedanaest pakistanskih i tri indijska hodočasnika poginuli su nedaleko od svetog šijitskog grada Kerbale. Na području Samare, 110 kilometara sjeverno od Bagdada, naoružani muškarci ubili su šest vozača kamiona, među kojima dvojicu Pakistanaca, priopćila je lokalna policija. Šest osoba, od kojih tri policajca, ubijeno je u nizu napada u Baqubi, 60 kilometara sjeverno od Bagdada.

SARAJEVO - Američki glumac Richard Gere uskoro bi trebao doći u BiH na snimanje novog filma u kojem će glumiti novinara u potrazi za nekadašnjim vođom bosanskih Srba i haškim optuženikom za ratne zločine Radovanom Karadžićem, objavljeno je iz producentske kuće Scout Film. U filmu "Flak Jacket" (pancirka), koji će režirati Richard Shepard, novinar koji traga za Karadžićem brzo upada u probleme s lokalnim stanovništvom koje u njemu vidi špijuna CIA-e. Film se temelji na jednom članku američkog novinara Scotta Andersona koji je od 1992. do 1995. pratio rat u BiH za časopis Esquire. Producenti filma nisu objavili tko će glumiti Karadžića, koji je već 11 godina u bijegu. Film će se, osim u BiH, snimati i u Hrvatskoj, a snimanje bi trebalo početi 12. rujna.

BUDIMPEŠTA - Pjesnik i bivši disident Gyoergy Faludy, doajen mađarskog pjesništva, umro je u petak navečer u svojem domu u Budmpešti u dobi od 96 godina, objavila je u subotu njegova obitelj. Pisca koji je za života stekao status legende u Mađarskoj, autora romana "Moji radosni dani u paklu" (1962.), bivši je komunistički režim 1949. godine osudio na tri godine zatočeništva u logoru Recsku na sjeveru Mađarske. Zemlju je napustio 1956. godine i najprije živio u Londonu, a potom u Torontu. U tom je kanadskom gradu boravio 20 godina prije povratka u domovinu 1988.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙