"Dolaze gosti, ali i kuharske ekipe, iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Velike Britanije, Češke, Austrije, Italije i drugih zemalja, a ove godine očekujemo i neke prijatelje s Islanda i Filipina", rekao je za mariborski dnevni list "Večer" od četvrtka Drago Bulc, autor ideje i pokretač neobičnog festiva koji će se u subotu po šesti put održati na sportskom aerodromu Prilozje blizu Metlike.
Ugledni turistički novinar RTV Slovenija član je "Društva za priznanje krumpira kao samostalnog jela". Spomenuta gurmanska udruga koja ima i svoju internet stranicu www.krompir.si popularizira tezu da krumpir nije prilog jelima nego ravnopravno jelo.
Ipak, priznaje da posjetitelje festivala najviše privuku dobra narodna glazba i vino, te janjetina i odojak na ražnju koji se uz pečeni krumpir na festivalu serviraju "kao prilog".
"Glavno jelo, krumpir, bit će besplatno", šali se Bulc.