FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijci najoptimističniji potrošači u svijetu

HONG KONG, 29. kolovoza 2006. (Hina/dpa) - Potrošači u Indiji najveći su optimisti u svijetu treću godinu zaredom u pogledu izgleda za tamošnje gospodarstvo, pokazalo je najnovije istraživanje objavljeno u utorak.
HONG KONG, 29. kolovoza 2006. (Hina/dpa) - Potrošači u Indiji najveći su optimisti u svijetu treću godinu zaredom u pogledu izgleda za tamošnje gospodarstvo, pokazalo je najnovije istraživanje objavljeno u utorak.

U samom vrhu godišnje globalne ljestvice povjerenja potrošača koje je provela tvrtka ACNielsen nalazi se Indija, sa 131 od ukupno 150 bodova, što je za samo jedan bod više u odnosu na drugoplasiranu Norvešku, objavila je ta kompanija za istraživanje tržišta.

Danska, Irska i Kanada zauzele su preostala mjesta u vodećih pet od ukupno 40 zemalja i područja u kojim je ACNielsen proveo istraživanje. Od šestog do 10. mjesta nalazile su se Novi Zeland, Australija, Malezija, Hong Kong i Indonezija.

Nasuprot njima, na dnu ljestvice našla se Južna Koreja, gdje je devet od 10 potrošača kazalo da nije dobro vrijeme za potrošnju na potrebne im stvari. Niska razina optimizma zabilježena je još u Tajvanu i Japanu.

Vijetnam je zemlja gdje je više nego igdje drugdje u svijetu iskazana bojazan glede sigurnosti posla, pri čemu je gotovo 75 posto ispitanih potrošača upravo to istaknulo svojom najvećom brigom.

Globalno, najveće zabrinutosti koje su potrošači navodili tiču se gospodarstva (47 posto ispitanika), zdravlja (njih 37 posto) i sigurnosti posla (31 posto od ukupno ispitanih). U stopu ih prate zabrinutosti vezane uz otplatu kredita i plaćanje dugovanja po kreditnim karticama.

"Procvat indijskog gospodarstva ne pokazuje znakove usporavanja, tako da su njezini građani ponovno najoptimističniji u svijetu", kazala je Fanny Chan, izvršna direktorica ACNielsena Hong Kong.

Gotovo 22.000 ispitanika obuhvaćeno je godišnjim istraživanjem koje je putem interneta u svibnju i lipnju provela tvrtka ACNielsen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙