FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schwartz Schilling protiv referenduma u RS

PRIŠTINA, 28. kolovoza 2006. (Hina)Međunarodna zajednica nećedopustiti organmiziranje referenduma o samoodređenju Republike Srpskejer bi to uzdrmalo strukturu Bosne i Hercegovine, izjavio je Visokipredstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schwartz Schilling uponedjeljak navečer na javnoj tribini u Mostaru.
PRIŠTINA, 28. kolovoza 2006. (Hina)Međunarodna zajednica neće dopustiti organmiziranje referenduma o samoodređenju Republike Srpske jer bi to uzdrmalo strukturu Bosne i Hercegovine, izjavio je Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schwartz Schilling u ponedjeljak navečer na javnoj tribini u Mostaru.

Schwartz Schilling je to rekao komentirajući uporne i sve učestalije najave čelnika Republike Srpske da će organizirati referendum o otcjepljenju tog entiteta od BiH.

"Prošlog tjedna sam vrlo jasno usmeno i pismeno upozorio premijera Republike Srpske Milorada Dodika i druge čelnike u Republici Srpskoj da je referendum nemoguć. Ali, međunarodna zajednica ne želi objaviti sadržaj tih upozorenja kako se čelnike Republike Srpske ne bi pretvorile u žrtve ili heroje što bi im pogodovalo u predstojećoj predizbornoj kampanji za izbore u BiH zakazane za listopad ove godine," rekao je Schwartz Schilling.

On je dodao kako su ta upozorenja vodstvu Republike Srpske bila energična i odbacio primjedbe da Međunarodna zajednica blago reagira na učestala javna zagovaranja referenduma o izdvajanju Republike Srpske od BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙