FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 28. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska liječnička komora (HLK) priopćila je danas da u liječenju Miroslava Maškarina, kojemu je nakon odstranjenja upaljenog crvuljka u riječkom KBC-u zbog komplikacija amputirana noga, nije učinjena stručna pogreška. Komisija za stručni nadzor Hrvatske liječničke komore takvo je mišljenje donijela nakon što je 24. i 25. kolovoza provela nadzor nad Maškarinovim liječenjem u KBC-u Rijeka, pregledala cjelokupnu medicinsku dokumentaciju, prostore gdje je liječen i opremu kojom je liječen te saslušala sve zdravstvene djelatnike koji su sudjelovali u liječenju bolesnika i posjetama bolesniku.

SPLIT - Direktor Javnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija - Split" Marijan Ricov izjavio je danas kako nema opasnosti da bi fekalne vode iz kanalizacije prodrle u vodovodne mreže Kaštela i Trogira, na području na kojem je zabilježen veći broj zaraženih crijevnim virusom, kako su naveli neki mediji. Ricov navodi kako to poduzeće svakodnevno nadzire i prati stanje u terminalnim granama vodovoda na cijelom području te da u uzorcima vode nije zabilježena prisutnost fekalija. Direktor "Vodovoda i kanalizacije" naglašava kako postoji teoretska mogućnost onečišćenja pitke vode fekalnom vodom iz okoliša, ali "to se može dogoditi jedino u slučaju redukcije vodopsrkbe, a ove godine nije bilo ograničenja".

OROSLAVJE - U općinskom gradskom vijeću Oroslavja HDZ od danas ima većinu od ukupno 15 vijećnika jer mu se priključio Sanjin Žegrec dosadašnji vijećnik Zagorske stranke (ZS). U današnjem priopćenju Žegrec navodi da je stranku napustio i potporu uskratio dosadašnjoj vladajućoj koaliciji šest stranaka (SDP, HSS, HSU, HNS, ZS, LS) zbog "stalnih previranja u koaliciji i zapostavljanja interesa grada Oroslavja". Promjena vlasti u tome zagorskom gradiću očekuje se na izvanrednoj sjednici koju su zatražili vijećnici HDZ-a, a kao novi gradonačelnik spominje se predsjednik gradske organizacije HDZ - a Oroslavja Milan Babić.

BOŽAVA - U Božavi na Dugom otoku počela je danas petodnevna Škola ljudskih prava Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) pod nazivom "Kriteriji Europske unije i demokratizacijski potencijal europske integracije". Škola je okupila 70-tak sudionika - predstavnika nevladinih udruga iz Hrvatske i država bivše SFRJ, parlamentarnih stranaka, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Sveučilišta, novinara. Otvarajući Školu ljudskih prava s temom "Europa i Europska unija" predsjednik HHO-a Žarko Puhovski je rekao da EU "treba kritizirati sa stajališta onih vrijednosti na kojima je stvorena, a koje danas u punoći ne realizira". Istaknuo je da se općenito i pogrešno Europska unija izjednačava s Europom, a ona je samo dio Europe.

RIJEKA - U noćašnjoj eksploziji u ugostiteljskom objektu "Meduza" u Rijeci koji je izvan funkcije nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Dosadašnjim policijskim očevidom utvrđeno je da je, osim štete u samom lokalu uslijed eksplozije, pri čemu je urušen dio kuće u čijem prizemlju je "Meduza", šteta nastala i na okolnim zgradama na kojima su popucala prozorska stakla. Uzrok eksplozije i druge okolnosti još nisu poznate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙