FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 27. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.
ZAGREB, 27. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

ZAGREB - Požar koji je izbio na hrvatskom brodu "Atlant Trina" u brazilskoj luci Niteroi potpuno je ugašen u subotu navečer oko 20 sati po mjesnom vremenu, priopćilo je u nedjelju hrvatsko Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Požar je buknuo "tijekom pripreme za iskrcaj 17 teških koleta fleksibilnih plastičnih cijevi u kolutovima u brodskom skladištu i na palubi iz još neutvrđenih razloga", dodaje se u priopćenju. Zapovjednik broda Nedjeljko Bukvić potvrdio je da nijedan od 16 članova posade nije ozlijeđen i svi se dobro osjećaju, ističe se u priopćenju Ministarstva.

WASHINGTON - Dvojica novinara televizijske postaje Fox News oteti u pojasu Gaze oslobođeni su u nedjelju ujutro nakon gotovo dva tjedna zatočeništva, objavio je Fox. Dopisnik Steve Centanni, 60-godišnji Amerikanac, i 36-godišnji snimatelj Olaf Wiig, rođen na Novom Zelandu, dobro se osjećaju, objavila je američka televizijska postaja. Dvojicu novinara 14. je kolovoza otela do sada nepoznata skupina koja sebe naziva Brigadama svetog džihada. Na slobodu su pušteni ispred jednog hotela na obali pojasa Gaze. Prije nego što su ih pustili na slobodu, otmičari su objavili videosnimku talaca na kojoj oni izjavljuju da su prešli na islam.

BEJRUT - Izraelska vojska još se uvijek u nedjelju nalazila na devet položaja na jugu Libanona, gotovo dva tjedna nakon stupanja na snagu primirja između Izraela i libanonskog šijitskog Hezbollaha, rekao je jedan glasnogovornik libanonske vojske. Njihova nazočnost, popraćena manjim upadima tijekom noći, onemogućuje libanonskoj vojsci razmještanje na libanonsko-izraelskoj granici premda je ona od 17. kolovoza preuzela kontrolu nad velikim dijelom juga zemlje, gdje nije bila desetljećima. Izrael je povlačenje s graničnog područja uvjetovao dolaskom međunarodnih postrojbi koje bi onemogućile ofenzivu Hezbollaha koji se odbija razoružati. Izraelsko povlačenje moglo bi završiti za tjedan dana ako se francuski i talijanski kontingenti novih privremenih snaga UN-a rasporede, rekao je neimenovani glasnogovornik.

CAP CANAVERAL - Grom koji je udario u sustav lansiranja prisilio je NASU u subotu da za 24 sata odgodi polijetanje Atlantisa, koje je najprije bilo predviđeno za nedjelju. "Za sada nemamo dovoljno podataka na temelju kojih bismo mogli odrediti posljedice udara groma", rekao je LeRoy Cain, dužnosnik zadužen za pripremu lansiranja tijekom konferencije za novinare, koji je naveo da svemirski brod nije oštećen. LeRoy Cain naveo je da je grom u petak poslijepodne udario u gromobran koji štiti lansirnu rampu, o čemu je prikazana video snimka događaja. Lansiranje Atlantisa predviđeno je u ponedjeljak u 16.04 iz Svemirskog centra Kennedy, blizu Cap Canaverala na Floridi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙