FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 26. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas sudionike seminara "Identitet i zagrljaj" koji će se po šesti put održati u Fužinama, od 26. kolovoza do 1. rujna ove godine, priopćeno je iz Predsjednikova ureda. Na seminaru sudjeluju srednjoškolci različite nacionalnosti iz Vukovara i okolice. Kako su naglasili, na seminarima se promovira dijalog i izgradnja demokratskih vrijednosti, uči se prihvaćanju različitosti, radi se na pripremi za zajedničku budućnost, te na ukazivanju na probleme, kao što je segregacija, s kojima se susreće naše društvo, navodi se u priopćenju. Sudionici seminara kazali su kako je najveći problem prevladati predrasude, te da su svjesni činjenice da ne postoji trenutno rješenje, već se na njemu treba raditi kontinuirano i od najranije vrtićke dobi.

NAŠICE - U Našicama je jutros počeo 7. međunarodni susret oldtimera koji je okupio 126 posada iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Ove će godine sudionici susreta u tri dana, osim Našicama, proći i Donjim Miholjcem, Belišćem, Valpovom, Osijekom i Brođancima. Susret je otvorio našički gradonačelnik Krešimir Žagar poželjevši domaćinima i gostima sretan put, a sudionika je, već po tradiciji, na put pozvao zvuk roga. Sedmim susretom našički Oldtimer klub ujedno proslavlja 10 godina postojanja kluba.

SINJ - U spomen na 24 strijeljana pripadnika prvog splitskog partizanskog odreda danas je u sinjskom predjelu Ruduši održana prigodna komemoracija i položeni vijenci kod spomen obilježja. Oni su strijeljani na današnji dan prije 65 godina, a Talijani i ustaše zarobili su 10 dana ranije u borbi iznad triljskog sela Košuta. Komemoraciji su, uz rodbinu, nazočili i vijence položili predstavnici antifašističkih udruga Splita, Solina i Sinja, te izaslanstva političkih stranaka, društva "Josip Broz Tito" iz Splita, Županije splitsko-dalmatinske, grada Sinja i Radničkog nogometnog kluba Split iz kojeg su i potekli mnogi partizani prvog splitskog odreda.

ZAGREB - Promet je pojačan na glavnim cestama koje vode prema moru i obrnuto te na graničnim prijelazima, javio je Hrvatski autoklub u 12 sati. Na autocesti Zagreb-Split, do sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, u smjeru mora, vozi se se sporo u koloni oko 8,5 km. Ispred sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se, također, usporeno u koloni dugoj oko 5 km, prema moru, kao i u smjeru Zagreba, gdje je kolona duljine oko 12 km, uz ograničenje brzine na 40 km/h. Na cesti D1 dionici "Lička magistrala" promet je pojačan ali ide uglavnom bez zastoja. Povremeni zastoji stvaraju se kod mjesta Blagaj, zbog izlačenja teretnog vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙