FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 24. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 24. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VINKOVCI - Četvorici muškaraca koji su uz kaznenu prijavu jutros privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru pod sumnjom da su u veljači 1992. sudjelovali u ubojstvu četveročlane obitelji Olujić u Cerni, određen je 48-satni pritvor, potvrdio je istražni sudac Slavko Teofilović. Za ubojstvo obitelji Olujić, Radomira i Anice i njihove malodobne djece Milene i Marka, osumnjičeni su hrvatski državljani T.M., M.J., D.L. i Z.P., dok se za petoosumnjičenim muškarcem nepoznatog identiteta još traga. Po riječima istražnog suca Teofilovića, osumnjičeni T.M. i M.J. branili su se tijekom saslušanja šutnjom, dok su Z.P. i D.L. rekli kako su bili u obiteljskoj kući Olujić u vrijeme kada se dogodilo ubojstvo, ali da nisu počinili kažnjivo djelo za koje ih se optužuje.

ZAGREB - Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2007.-2009. koje je na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća(GSV) socijalnim partnerima predstavio ministar financija Ivan Šuker, dobra su osnova za daljnju raspravu, ocijenio je nakon sjednice jedan od sindikalnih predstavnika i predsjednik GSV-a Ivan Tomac. Vlada neće odustati od smjernica ekonomske i fiskalne politike, poručili su Vladini predstavnici. Potpredsjednica Vlade i dopredsjednica GSV-a Jadranka Kosor ponovila je da će u pregovorima, koji će započeti početkom rujna, Vlada ponuditi povećanje osnovice plaće od pet posto. Osnovna pretpostavka za izradu fiskalne projekcije za predstojeće trogodišnje razdoblje je ubrzanje ekonomsko-gospodarskog rasta, naglasio je Šuker, dodajući kako očekuje da će u gospodarski rast u ovoj godini biti 4,5 posto, a u 2009. oko pet posto.

ZAGREB - Članovi hrvatske Vlade sutra će se okupiti na prvoj sjednici nakon ljetne stanke, a iako točan dnevni red još nije poznat očekuje se da se Vlada sutra izjasni i o zaključku vezanom za pripremu uspostave zajedničkog informacijskog sustava katastra nekretnina i zemljišnih knjiga. Takav prijedlog ujutro bi se trebao naći pred užim kabinetom Vlade, nakon kojega bi trebao biti utvrđen i konačni dnevni red sjednice Vlade najavljene za rano poslijepodne. Kako uskoro istječe jednogodišnji rok zakona kojim je Vlada dobila ovlast da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga rada Hrvatskog sabora, pred Vladom bi se sutra mogao naći zakonski prijedlog koji bi to Vladi omogućio i idućih godinu dana.

VUKOVAR - Vukovarska 204. brigada HV-a postrojit će se 25. rujna na stadionu Nogometnog kluba "Vukovar 91" u Vukovaru, dogovoreno je na današnjem sastanku vukovarskih vlasti i ratnog zapovjednika. Kako je priopćeno iz ureda gradonačelnika, na sastanku su, uz Tomislava Šotu, bili i ratni zapovjednik brigade Branko Borković i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Nikola Toth. U kratkom priopćenju također se navodi da će se postrojavanje pripadnika 204. brigade održati u organizaciji državnog vrha RH, zapovjednika 204. vukovarske brigade Branka Borkovića i Mile Dedakovića i grada Vukovara. Pripadnici 204. vukovarske brigade, osnovane 23. rujna 1991., do sada nisu imali niti jedno vojno postrojavanje, odnosno postrojavanje po službenom, vojnom protokolu.

SPLIT - Četvorica liječnika splitske Kliničke bolnice, koji su sudjelovali u liječenju i pokušaju spašavanja života trogodišnje Stefani Marinić iz Trogira, koja je prije tri dana preminula u bolnici, uputili su medijima izvješće u kojemu ističu da su "poduzeti svi potrebni i prikladni stručni medicinski postupci unatoč kojima je uslijedio smrtni ishod zbog prirodnog tijeka bolesti i popratnih komplikacija". Izvješće potpisuju dr. Nikola Bradarić, dr. Vjekoslav Krželj, dr. Ivo Milas i dr. Julije Meštrović. Patohistološki nalaz očekuje se tijekom sutrašnjega dana. "Zaključujemo da su tijekom liječenja Stefani Marinić poduzeti svi potrebni i prikladni medicinski postupci, unatoč kojima je uslijedio smrtni ishod zbog prirodnog tijeka bolesti i popratnih komplikacija", navodi se u izvješću liječnika splitske Kliničke bolnice.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i državni tajnik tog ministarstva Branko Bačić drže da su obmanuti pozivom na domjenak korčulanskoga HDZ-a i traže hitno objašnjenje i odgovornost onih koji su taj domjenak prikazali kao trošak Jadrolinije, iako je naručitelj bio HDZ-ov korčulanski Gradski odbor. Priopćila je to danas Služba za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ministar Božidar Kalmeta te državni tajnik Branko Bačić, koji su kao gosti korčulanskog Gradskog odbora HDZ-a kratko boravili na domjenku, osuđuju i odbacuju takve postupke kojima je učinjena šteta i njima i HDZ-u, te su zatražili od Uprave hotela ispostavljanje računa kako bi sami podmirili trošak svoga sudjelovanja na domjenku, stoji u priopćenju.

ZAGREB - U zagrebačkim parkovima Maksimiru i Medvednici Hrvatska će se 25. i 26. kolovoza priključiti obilježavanju jubilarne, 10. "Europske noći šišmiša" koja se ove godine obilježava u više od 30 zemalja Europe. Hrvatska je s 35 dosad zabilježenih vrsta, jedna od šišmišima najbogatijih zemalja Europe. Mnoge od 45 zabilježenih europskih vrsta šišmiša danas su ugrožene i nalaze se pred izumiranjem. Sutra navečer u Parku Maksimir priredit će se malo noćno istraživanje tajanstvenih šišmiša, a u subotu, 26. kolovoza posjetitelji će ih moći upoznati u njihovom obitavalištu - špilji Veternici. Malom noćnom istraživanju šišmiša nazočit će i predstavnici Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙