FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 15. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ALJMAŠ - U aljmaško svetište Gospe od Utočišta danas na blagdan Velike Gospe hodočastilo je više od 50.000 vjernika, a središnju misu predvodio je đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić na novoizgrađenom oltaru ispred crkve. U svojoj propovijedi je naglasio kako je Marija pokazala da se može birati između života i smrti, između dobra i zla. "Izaberite dobro, okrenite se svojoj obitelji i trajnim vrijednostima", poručio je. Upozorio je na opasnosti koje vrebaju današnjeg čovjeka i naglasio kako je upravo "današnji blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo znak nade i budućnosti za svakog čovjeka". Aljmaška crkva Gospe od Utočišta, koja je izgrađena 1704. godine, u velikosrpskoj agresiji srušena je do temelja, a na njezinu je mjestu izgrađena nova crkva.

SINJ - U Sinju, najvećem marijanskom svetištu na južnim prostorima Hrvatske gdje se Čudotvorna Gospa Sinjska slavi gotovo 300 godina, danas je proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nakon tradicionalne procesije ulicama grada svečanu svetu misu na Trgu Franje Tuđmana predvodio je i propovijedao splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, koji je posebno govorio o obitelji kao temelju društva. "Vjerujemo da će se svi odgovorni i sve društvene institucije zdušno zauzeti da obitelj bude dovoljno zaštićena od nezaposlenosti, rada nedjeljom te malih i nestabilnih primanja, nedostatka životnog prostora i uništavanja vrednota", rekao je Barišić.

RIJEKA - Policijska uprava Primorsko-goranska izvjestila je danas da je prekinula lanac kradljivaca i krijumčara automobila u akciji u noći između 13. i 14. kolovoza na otoku Krku. Načelnik Sektora općeg kriminaliteta PU Vitomir Bijelić rekao je novinarima da su uhitili trojicu muškaraca i uz kaznenu prijavu ih priveli u istražni centar Županijskog suda u Rijeci. Svi su hrvatski državljani; dvojica su iz Karlovca, a treći iz Rijeke. Potraga za ostalima iz skupine se nastavlja jer se osnovano sumnja da ih je te noći na Krku bilo najmanje šest. Voditelj odjela za organizirani kriminal Željko Janjić rekao je kako se radi o jednoj od najjačih skupina kradljivaca i krijumčara u Hrvatskoj. Uhićenu trojicu policija sumnjiči da su na Krku ukrali dva automobila, "audi A6" i "VW passat", njemačkih registracijskih oznaka, te da su pokušali ukrasti još jedan "passat" talijanskih registracijskih oznaka. Policija skupinu kradljivaca sumnjiči da su ranije počinili još najmanje četiri pljačke automobila u Istri i Primorsko-goranskoj županiji.

RIJEKA - Jedna 17-godišnja djevojka poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u Klani pokraj Rijeke, a još dvoje, 17-godišnjakinja i 18-godišnjak teško su ozlijeđeni, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Prometna nesreća dogodila kada je 19-godišnji vozač P. K. izgubio kontrolu nad automobilom i udario u kameni zid. Agneza Damiš (17 godina) je preminula na mjestu nesreće. Teško je ozlijeđena A.K. (17 godina), koja se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja u riječkom KBC i mladić M. M. (18 godina). Vozač P.K. je zadobio lakše ozljede.

GOSPIĆ - Ličko-senjska policija priopćila je danas da je jučer privela bračni par iz Gospića osumnjičen za kazneno djelo trgovine ljudima i ropstvo. Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da su supružnici, hrvatski državljani, na prevaru u Hrvatsku doveli 15-godišnju rumunjsku državljanku, oduzeli joj putovnicu i prisiljavali je na prostituciju. Kako je izvijestila ličko-senjska PU, prevarili su je tako što su joj obećali zaposlenje i brak u Hrvatskoj, no kad je došla, uzeli su joj putne isprave i zaključali u stan, gdje su je podvodili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙