FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 13. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 13. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

JERUZALEM - Kabinet izraelskoga premijera Ehuda Olmerta u nedjelju je prihvatio rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koja traži prestanak sukoba s gerilcima Hezbollaha u Libanonu, saznaje Reuters od svojih političkih izvora. Svi članovi kabineta osim jednoga glasovali su za rezoluciju koju je Vijeće sigurnosti prihvatilo u petak i kojom bi trebao završiti jednomjesečni rat u kojem je poginulo više od 1060 ljudi u Libanonu i 140 Izraelaca. Suzdržan je bio jedino Shaul Mofaz, nekadašnji ministar obrane.

DUBAI/JERUZALEM - Manje od 24 sata prije nego bi na Bliskom istoku trebao stupiti na snagu prekid vatre, gerilci Hezbollaha raketirali su u nedjelju sjever Izraela i ubili jednu osobu, a ranili sedam, priopćile su spasilačke službe. Prema vijesti agencije Associated Press, policija je objavila da je do ranog poslijepodneva na Izrael palo 155 raketa iako izraelska vojska provodi golemu vojnu operaciju na jugu Libanona ne bi li iskorijenila Hezbollahove gerilce s raketnim bacačima prije nego što u ponedjeljak rano ujutro počne prekid vatre. Reuters prenosi vijest televizije Al Arabiye o tome da su u sukobima s Hezbollahom na jugu Libanona u nedjelju poginula sedmorica izraelskih vojnika.

RIM - Papa Benedikt XVI. izrazio je u nedjelju tijekom angelusa u Castelgandolfu, papinskom ljetnikovcu pokraj Rima, nadu da će rezolucija Ujedinjenih naroda dovesti do mira na Bliskom istoku. Papa je izrazio želju da poslije rezolucije UN "konačno prevlada mir nad nasiljem i snagom oružja". Benedikt XVI. je poželio svima mir i kazao kako "posljednji razvoj događaja daju nadu u prestanak sukoba". Neka "hitno i učinkovito bude pružena humanitarna pomoć pučanstvu", rekao je Papa i pozvao na molitvu Gospe za mir. Papa upućuje i svog posebnog izaslanika u Libanon.

HAVANA - Kubanske novine objavile su u nedjelju prve fotografije svog oboljelog vođe Fidela Castra nakon njegove operacije, uz koje je Castro u rođendanskoj poruci naciji rekao da mu je puno bolje, ali da rizik još uvijek nije prošao. Novine su objavile četiri fotografije Castra kako sjedi, oblači kućni haljetak i razgovara na telefon.

TORONTO - Tisuće stručnjaka za AIDS, aktivista i političara, okupile su se u nedjelju u Torontu, na najvećoj svjetskoj konferenciji posvećenoj borbi protiv te zarazne bolesti, kojom je diljem svijeta zaraženo gotovo 2,3 milijuna djece.Premda postoji lijek koji sprečava prenošenje virusa HIV/AIDS sa zaražene trudne majke na bebu prilikom poroda, mnoga djeca, osobito u Africi, podlegnu toj bolesti prije svog petog rođendana zbog neodgovarajuće liječničke skrbi. U posljednjih 25 godina od AIDS-a je ukupno umrlo više od 25 milijuna ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙