FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završile glazbene večeri u Svetom Donatu

ZADAR, 10. kolovoza 2006. (Hina) - Koncertom njemačke glumice, pjevačice i violončelistice Salome Kammer, završile su večeras 46. glazbene večeri u Svetom Donatu.
ZADAR, 10. kolovoza 2006. (Hina) - Koncertom njemačke glumice, pjevačice i violončelistice Salome Kammer, završile su večeras 46. glazbene večeri u Svetom Donatu.

Koncert kojim su se Večeri u Donatu oprostile ove godine od svoje publike održan je na terasi Instituta HAZU.

Njemačka umjetnica Salome Kammer je pjevala mjesečinom inspirirano djelo Arnolda Schoenberga "Pierrot lunaire". Koncert za trubu i orkestar Andrea Joliveta uz festivalski ansambl svirao je Vedran Kocelj.

Ovogodišnje Glazbene večeri u Svetom Donatu sadržavale su 14 koncerata u Zadru, dva u Pagu i jedan na Silbi.

Koncerti u Zadru održavani su u crkvi Svetog Donata, Svete Stošije, u Klaustru Svetog Frane, Svetog Šime i na Trgu pet bunara.

Počele su 12. srpnja svečanim nastupom Simfonijskog orkestra RTV Slovenije, Katedralnog zbora iz Graza i Oratorijskog zbora crkve Svetog Marka.

Tada se čula premijerno i skladba Anđelka Klobučara "Muzika za morske orgulje i orkestar" u kojoj je ukomponiran i zvuk zadarskih morskih orgulja, a izvedena je i Carmina Burana Carla Orffa.

Ovogodišnje, 46. glazbene večeri u Svetom Donatu omogućili su grad Zadar, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije, a generalni sponzor je Hypo Alpe Adria Bank.

Posjećenost koncertima je bila iznimno dobra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙