FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SEUL - Južnoj Koreji manjkaju vojnici, a način da se takvo stanje popravi je rađanje više djece. Južnokorejska vojska je ovoga tjedna objavila novi plan koji bi bračnim parovima, pripadnicima oružanih snaga, trebao olakšati podizanje djece. Južna Koreja ima najmanju stopu fertiliteta među razvijenim zemljama s prosječno 1.1 rođenim djetetom po ženi. Među vojnim bračnim parovima stopa je još niža i iznosi 0.83. Ubuduće će mladi bračni parovi, iz redova oružanih snaga, pet godina biti pošteđeni prekomande, što bi im trebalo pomoći da osnuju obitelj. Ako se u takvoj obitelji rodi treće dijete, vojnik će moći trajno birati mjesto službovanja.

NEW YORK - Dijamanti nisu više ženski najbolji prijatelj, sudeći prema američkom istraživanju koje pokazuje da bi tri od četiri žene radije izabrale novi plazma televizor nego dijamantnu ogrlicu. Istraživanje, koje je za televizijsku kuću Oxygen Network provela agencija TRU, pokazalo je da je razlika u spolovima po tehnološkim pitanjima sve manja. Žene tako u prosjeku posjeduju 6.6 modernih tehnološki razvijenih uređaja, a muškarci 6.9. Nadalje, samo jedna od pet žena ne osjeća se ugodno koristeći nove tehnološke izume, a njih 46 posto same rješavaju probleme na svojim računalima. "Među ljudima postoji predrasuda da žene nisu tako napredne kao muškarci kada je tehnologija u pitanju, ali pokazuje se da to uopće nije točno", navodi se u istraživanju.

RIM - Dvojica talijanskih zatvorenika tako su "burno" proslavila donošenje zakona o oprostu i svoj izlazak na slobodu da su se već pet sati kasnije ponovo našli iza rešetaka. Massimiliano Formula (32) i Raimondo Muntoni (28) pušteni su iz zatvora Macomer na Sardiniji u sklopu nedavno usvojenog zakona o oprostu i odmah su takvu odluku odlučili burno proslaviti u najbližoj gostionici. Kako su malo pretjerali, vlasnik je pozvao policiju. Došao je jedan policajac i dvojicu veseljaka zatražio osobne iskazniced. No, umjesto papira dobio je nekoliko puta šakom u glavu. Massimiliano i Raimondo sada u pritvoru čekaju novo suđenje.

(Hina) xilov yilov

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙