FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene plakete i medalje Grada Zagreba

ZAGREB, 17. srpnja 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je večeras u palači Dverce deset Plaketa i dvije Medalje Grada Zagreba, od kojih jednu dramskoj umjetnici i spisateljici Elizi Gerner za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti.
ZAGREB, 17. srpnja 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je večeras u palači Dverce deset Plaketa i dvije Medalje Grada Zagreba, od kojih jednu dramskoj umjetnici i spisateljici Elizi Gerner za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti.

To je medalja hrabrosti, jer provesti šezdeset godina u kazalištu i kulturi nije bilo lako, istaknula je Eliza Gerner, koja je u zagrebačkom HNK bila 32 sezone, u inozemstvu je glumila na njemačkom i mađarskom jeziku te je napisala sedam knjiga.

Medalja Grada Zagreba dodijeljena je i filmskom redatelju Nevenu Hitrecu, za igrani film "Snivaj, zlato moje", priču o zagrebačkoj periferiji desetak godina nakon Drugog svjetskog rata.

Plakete Grada Zagreba dobili su sopranistica Ljiljana Molnar Talajić za dugogodišnji umjetnički rad te skladatelj i pjevač Drago Diklić u povodu 50. obljetnice umjetničkog rada i 70. rođendana.

Za iznimne rezultate Plaketu je dobilo Gradsko kazalište Žar ptica, glumac Goran Grgić njome je nagrađen za ulogu kralja Henryja I. u predstavi "Becket", dok je režiseru Tomislavu Radiću dodijeljena za igrani film "Što je Iva snimila 21. listopada 2003.".

Plaketa je uručena i timu Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice", u povodu 10. godišnjice operativne ugradnje prve umjetne pužnice u Republici Hrvatskoj.

Centar za kriminalistička istraživanja "Ivan Vučetić" Ministarstva unutarnjih poslova RH nagrađen je za iznimne rezultate na području forenzičnih vještačenja, i samim time na području sigurnosti i zaštite ljudi i imovine u Zagrebu i Hrvatskoj.

Izvanredni profesor Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu Ivor Karavanić Plaketu je dobio za svoj znanstveni rad i za knjigu "Život neandertalaca".

Plakete su dodijeljene i dvjema udrugama - Udruzi Pasionska baština za afirmaciju hrvatske pasionske baštine u svijetu te Udruzi Roma Zagreba i Zagrebačke županije za očuvanje kulture, umjetnosti, jezika i običaja Roma te poboljšanju njihove kvalitete života.

Čestitavši nagrađenima, Milan Bandić je rekao da mu je čast odati priznanje onima koji su se istaknuli svojim radom i oplemenili Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙