FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započeo bilateralni screening za poglavlje Informacijsko društvo i mediji

BRUXELLES, 17. srpnja 2006. (Hina) - Hrvatski pregovarači započeli su u ponedjeljak u Bruxellesu dvodnevni sastanak bilateralnog screeninga za poglavlje Informacijsko društvo i mediji.
BRUXELLES, 17. srpnja 2006. (Hina) - Hrvatski pregovarači započeli su u ponedjeljak u Bruxellesu dvodnevni sastanak bilateralnog screeninga za poglavlje Informacijsko društvo i mediji.

Hrvatski će predstavnici u ponedjeljak, prvi dan screeninga, upoznati Europsku komisiju sa stanjem i razinom usklađenosti u području elektroničkih komunikacija u pitanjima poput davanja ovlaštenja, obavljanja osnovnih usluga, tržišnog natjecanja na području telekomunikacija, pristupa i međusobnog povezivanja elektroničkih komunikacijskih mreža i opreme. Također, bit će predstavljene aktivnosti i mjere koje Hrvatska poduzima u ostvarivanju ciljeva glede razvoja informacijskog društva, te u Strategiji za razvoj širokopojasnog pristupa.

U utorak će biti predstavljeno stanje i razina usklađenosti Hrvatske na području audiovizualne politike, posebice u odnosu na provedbu odredaba o Televiziji bez granica, te hrvatski pravni i administrativni okvir na području pružanja usluga informacijskog društva.

Europska pravna stečevina u ovom poglavlju sadrži propise o elektroničkim komunikacijama, uslugama informacijskog društva i audiovizualnim uslugama.

U području audiovizualne politike, Hrvatska će se morati uskladiti s europskom direktivom o Televiziji bez granica, ali tek kada bude donesena nova direktiva, jer je postojeća u postupku promjena. Ta direktiva ima za cilj stvaranje jedinstvenog tržišta EU-a na kojem djeluju slobodni televizijski operateri tako da se europskim građanima omogući pristup što većem broju kanala, a nacionalnim televizijama omogućuje djelovanje na širem prostoru. Direktiva o Televiziji bez granica propisuje minimalne standarde, kojima se uređuju pitanja zaštite mladih, ljudskog dostojanstva, reklamiranja i slično.

Usklađivanje u ovom dijelu se mora obaviti prije ulaska u članstvo, a osim toga to je i preduvjet za korištenje odgovarajućih programa EU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙