FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Screening za trans-europske mreže 30. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja

Eksplanatorni screening za 21. poglavlje pregovora, trans- europske mreže, počinje 30. lipnja u Bruxellesu, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Analitički pregled pravne stečevine priprema je za pristupne pregovore, a provodi se s ciljem da se države kandidatkinje upoznaju s pravnom stečevinom EU i pripreme za članstvo. Screening također služi da bi se utvrdilo kada je moguće započeti pristupne pregovore o pojedinom poglavlju, pojašnjava se u priopćenju MVPEI-a.

Prema utvrđenom rasporedu, analitički pregled za, u ovom valu proširenja, novo poglavlje pregovora sastojat će se od izlaganja predstavnika Europske komisije na temu uredbi o odobravanju financijske pomoći Zajednice u području trans-europskih prometnih i energetskih mreža, te o općim smjernicama Zajednice za razvoj i unapređenje trans-europskih prometnih i energetskih mreža.

Bilateralni screening održat će se od 22. rujna, također u Bruxellesu, kada će hrvatski predstavnici Europskoj komisiji predstaviti zakonodavni i administrativni sustav Republike Hrvatske u ovom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙